La cluburile de fițe din Mamaia, taxa de parcare va fi de 4 lei/oră, dar în centrul orașului Constanța vom plăti 7 lei/oră sau chiar 15 lei

0
1395

Conform noului Regulament al parcărilor propus pentru a fi votat vineri, 26 februarie a.c., de către consilierii locali constănțeni, stațiunea Mamaia este inclusă în Zona 2 de taxare. Astfel, în Mamaia nu se va mai plăti 10 lei/oră, ci doar 4 lei/oră, față de centrul orașului Constanța, unde taxa minimă este de 7 lei/oră + T.V.A.

Dacă vineri, 26 februarie a.c., Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța va fi aprobat de către consilierii locali în forma propusă de către administrația locală, cei care merg în Mamaia Nord, pentru a se distra, în cluburile selecte (nu cu puțini bani!) vor plăti pentru parcarea autoturismelor cu care se deplasează 4 lei/oră + T.V.A. Sau 25 de lei/o zi ori 150 de lei/săptămână.

În schimb, constănțenii care au nevoie, de multe ori, să parcheze în centrul orașului pentru a rezolva diverse lucruri trebuie să achite o taxă de parcare de minimum 7 lei/oră + T.V.A. De fiecare dată când opresc în centru, chiar dacă este în aceeași zi. Deci dacă ai de rezolvat ceva în trei locuri din centrul orașului, plătești minimum 21 lei + T.V.A., indiferent dacă parchezi o oră sau mai puțin de o oră într-un loc. Oprești la Sala Sporturilor -7 lei, oprești la Lupoaică – 7 lei, oprești în Peninsulă – alți 7 lei. Minimum! Căci dacă într-un loc din centrul orașului parchezi mai mult de două ore (adică 14 lei + T.V.A.), pentru a treia oră achiți 15 lei/oră + T.V.A. Iar la terminarea celor trei ore trebuie să eliberezi rapid locul de parcare!

Vezi, Doamne, ca să nu își permită doar cei care au bani să parcheze în centrul Constanței, după trei ore oricine este obligat să părăsească locul de parcare, indiferent de ce sumă este gata să plătească. Așa oricine va putea găsi un loc de parcare în centru. Eu nu cred! Să vedem cum o să poată Primăria să se asigure că, după trei ore, un constănțean nu pleacă din locul de parcare, dă un ocol și se întoarce repede în același loc de parcare și mai rămâne trei ore. Sau doar se mută într-un loc de parcare de lângă cel pe care l-a ocupat trei ore, dacă are noroc să fie liber.

Revenind la cuantumul taxei de parcare stabilit pentru locurile din centrul Constanței, reprezentanții administrației locale susțin că acesta este asemănător celor din alte orașe turistice din România, așa cum este și municipiul de la malul Mării Negre. Păi dacă-i așa, de ce turiștii vor plăti mai puțin în Mamaia, unde merg majoritatea lor, decât constănțenii care merg în centrul Constanței, ca să rezolve anumite probleme?

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.