La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța există țestoasa Trachemys

0
117
sursa foto: lumeaanimalelor.com

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Știinâe ale Naturii (CMSN) Constanța a vorbit, în cadrul unui interviua acordat ziarului Focus Press despre specia agresivă a somnului african găsită în Delta Dunării, dar și despre țestoasa Trachemys ce poate fi întâlnită în Lacul Tăbăcărie.

Această specie mănâncă plante acvatice, pești mici și materiale descompuse. Țestoasele Trachemys sau țestoasele cu tâmple roșii au fost odată foarte populare ca animale de casă pentru copii până când s-a descoperit că unele dintre ele poartă salmonela. În SUA este ilegală vânzarea acestor țestoase dacă sunt mai mici de 10 cm în diametru.

Aici la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii avem o altă poveste, similară cu o țestoasă, se numește Trachemys care înlocuiește alta numită Emys, o țestoasă americană, care crește mare. Cu ani în urmă această specie a fost aruncată în acest lac de către oameni, au reușit să treacă peste sezonul rece, ierni, lacul înghetând, dar oricum sunt foarte multe. Noi le prindem cu plasă, deși până le scoatem din plasă această țestoasă distruge plasa și le aruncăm, alegem din ele ce mai este țestoasa noastră, pentru că vrem să supraviețuiască aici și îndepărtăm aceste Trachemys, este un alt caz și interesant este că ele vin din Florida din Statele Unite.”

L.M.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.