La final de mandat al actualului Consiliu Judeţean, Emil Banias îşi recapătă funcţia

0
349
Emil Banias

Marius-Horia Țuțuianu va conduce ultima ședință de Consiliu Judeţean Constanţa, în calitate de președinte, joi, 24 septembrie, începând cu ora 13.00, în sala Remus Opreanu din incinta Palatului Administrativ. Consilierii județeni vor vota un număr de 30 de proiecte aflate pe ordinea de zi.

Printre aceste proiecte se află și proiectul de hotărâre privind încetarea calităţii de consilier judeţean a Steluţei Lebidov şi redobândirea de către Emil Sorin Banias a calităţii de consilier judeţean.

Reamintim că în anul 2017 acesta a fost exclus din partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), de către președintele interimar al ALDE, Andrei Gerea, cel care la începutul anului curent a demisionat din partid.

“Ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, locul de consilier județean se declară vacant. Compartimentul controlului legalităţii actelor şi contencios administrativ va comunica prezentul Ordin factorilor interesaţi pentru ducerea sa la îndeplinire. Prezentul Ordin poate fi atacat în faţa instanţei de contencios administrativ în condiţiile şi în termenele Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în documentul de presă din 2017, referitor la excluderea din ALDE a lui Emil Sorin Banias.

Revenind la cazul lui Emil Banias, ulterior Curtea de Apel Constanţa a soluționat recursul Prefecturii împotriva deciziei Tribunalului prin care Emil Banias și-a recăpătat mandatul de ales județean, fiind în prezent membru PNL.

Este vorba despre sentința civilă nr. 1190 din 16 septembrie 2019, pronunțată de Tribunalul Constanța, prin care a fost anulat Ordinul nr. 261/2017 de încetare a mandatului de consilier județean a lui Emil Banias.

Judecătorii de la Tribunal au decis şi ca acesta să-şi primească banii cuveniţi, urmând ca repunerea în drepturi să se realizeze „cu plata retroactivă a tuturor drepturilor salariale neachitate, până la efectiva punere în funcţie“.

Astfel, în ședința de joi, 24 septembrie, proiectul inițiat de actualul președinte al CJC, Horia Țuțuianu, prevede redobândirea funcției de consilier județean de către Emil Banias.

Referitor la acest aspect și la votul consilierilor din opoziție, vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, a declarat pentru Focus Press că nu are nimic împotrivă ca Emil Banias să se reîntoarcă pe scaunul de consilier județean şi că PMP va vota pentru.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.