La Grădina continuă asfaltarea și se introduce canalizare

0
27
Gabriela Iacobici - primar Grădina

În comuna Grădina se asfaltează drumurile și se introduce canalizare, prin Programele Naționale de Dezvoltare Locală 1 și 2. Căci cu greu poate visa localitatea la fonduri europene, având sub 3.000 de locuitori. Și mai greu pentru aceste comune este asigurarea co-finanțărilor, fără sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Asfaltarea celor 3,6 kilometri de străzi din satul Cheia s-a încheiat, a fost turnată piatră și pe cei 6,4 kilometri din satul Grădina și a început și asfaltarea acestora. Primăria Grădina a atras 2 milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor din comună, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, asigurând co-finanțarea de la bugetul local.

De asemenea, în localitate se introduce sistemul de canalizare, tot prin P.N.D.L., dar 1 de această dată. Tot 2 milioane de euro pentru aproximativ 10 kilometri de canalizare, pentru toți locuitorii, care vor trebui să plătească doar branșarea din fața caselor. Până cel târziu în vară vor fi finalizate lucrările, și pentru acest proiect Primăria asigurând co-finanțarea.

Pentru administrația locală este imposibil să acceseze de una singură fonduri europene, deoarece comuna are puțin peste 1.000 de locuitori, iar majoritatea programelor se adresează localităților cu peste 3.000 de cetățeni. Altfel, ar fi accesat un proiect de 1 milion de euro, cu care se pot face multe în comună, susține primarul P.S.D. Gabriela Iacobici. Deși este greu să asigure cofinanțarea fără sprijinul Consiliului Județean Constanța, însă ar fi făcut tot posibilul, pentru a putea dezvolta și mai mult localitatea, anul trecut obținând al patrulea mandat, fiind singurul candidat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.