La incendiul de la Boli Infecțioase din Constanța au fost chemați în sprijin și elevii practicanți de la Ambulanță

0
1242

La Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au fost activate Planurile Alb și Roșu în urma unui incendiu izbucnit, vineri, 1 octombrie a.c., în jurul orei 9.50. Zeci de pacienți și cadre medicale, precum și cadre auxiliare s-au autoevacuat.

La fața locului s-au deplasat, la nivelul ISU Constanța, 10 echipaje stingere, o descarcerare, două autoscări, două autospeciale pentru transport victime multiple, un spital mobil, opt ambulanțe SMURD tip B2, o ambulanță SMURD tip C. Totodată de la ISU Călărași se trimit în sprijin șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple. De asemeneași de la ISU Galați acționează în sprijin o autospecială pentru transport victime multiple.

Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe. Iar pentru că a fost activat Planul Roșu de intervenție, și ISU Tulcea s-a mobilizat și vine în sprijin la Constanța. Mai mult decât atât, practicanții din cadrul Serviciului de Ambulanțăs-au deplasat în sprijin.

Din nefericire, până la această oră (11.30), nouă persoane au fost declarate decedate, fiind internați la secția ATI, iar mai multe persoane se află în stare gravă. La fața locului s-au deplasat și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, primarul municipiului Constanța Vergil Chițac și viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu. Sunt așteptați și seșul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat și premierul Florin Cîțu.

La ora 10.55, incendiul a fost lichitat.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.