La Mangalia au fost semnate 3 proiecte cu fonduri europene, în valoare totală de 9 milioane de euro

0
2509
Eveniment important la Mangalia. FOTO Focus Press

Vicepremierul Raluca Turcan s-a aflat în cursul zilei de vineri, 4 septembrie, la Neptun, unde a susținut o conferință de presă alături de ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, prefectul județului Constanța și primarul Mangaliei, Cristian Radu, precum şi alţi liberali. În acest context a fost anunţată semnarea a trei proiecte importante, în sumă totală de 9 milioane de euro.

În cadrul programului operațional regional 2014-2020, Conservarea Patrimoniului Cultural se semnează astăzi 4 septembrie, trei contracte de finanțare. Primul vizează construcția unui bazin de înot în municipiul Mangalia, al doilea construirea de locuințe sociale iar cel de-al treilea este proiectul pentru reabilitarea Grădinii de Vară.

La conferința de presă se află și liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă și candidatul PNL la Consiliul Județean, Mihai Lupu.

Discutăm despre proiectele Mangaliei. Acum ne aflam în Neptun unde avem în plin proces un proiect cu finanțare europeana. Acum semnăm trei contracte importante pentru Mangalia. Vorbim de o bază sportivă, o gradina de vară și construirea de locuințe sociale. Șapte ani de muncă, muncă de birou și vreau sa le mulțumesc tuturor colegilor mei. Primaria Mangalia nu a pierdut nici o finanțare europeană”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Raluca Turcan

Raluca Turcan a punctat sprijinul partidului pentru Cristian Radu.

Este o bucurie să fim alături de echipa PNL Constanța. Este o oportunitate pentru ca Radu Cristian să își continuie mandatul la Mangalia. La Mangalia vorbim de viitor și oportunitate. Au fost accesate foarte multe fonduri europene aici (…) Până în momentul de față am reușit să atragem 2,2 miliarde de euro de când suntem la guvernare. Avem cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la întrarea în UE. Viziunea Guvernului României este îmbrațișată și la Mangalia. Aici sunt proiecte care pot să redea turismului românesc stațiuni uitate și nevalorificate. Demersul de azi trebuie să fie conduita oricărui primar. Să acceseze fonduri europene mai presus de orice. E important sa avem un parteneriat între președinte, guvern și autoritățile locale active. Mi-as dori ca în 27 septembrie sa fie inceputul unei reușite de parcurs.”, a declarat aceasta.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloșl, a declarat că îl apreciază pe Cristian Radu.

”Îl cunosc pe primarul Mangaliei de foarte mult timp și știu că lucrează cu dăruire. Traseul european de dezvoltare al Mangaliei este unul ireversibil. Sunt trei proiecte importante pe care le semnăm azi, cu o valoare de 9 milioane de euro. Autoritățile publice locale sunt sprijine de Guvernul Orban pentru accesarea fondurilor europene”, a declarat ministrul Boloș.

”Este o sărăcie mare in județul Constanța. Este atât de umilitor pentru un judet atât de frumos. Cine a împiedicat PSD să atragă fonduri europene? Nimeni. S-au limitat doar la banii de la Consilul Județean. Din 70 de localități din județul Constanța doar 40 au apă. Nu este normal. Eu voi fi un președinte de Consiliu Judetean alături de toți primarii indiferent de culoarea lor politică. Pentru că trebuie să punem umărul la treabă cu toții. Cred că suntem astazi într-un moment de restart. Dacă un primar de a atras atat de multe fonduri europene, de ce nu pot și ceilalți?”, a precizat, la rândul lui, Mihai Lupu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

M. GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.