La Spitalul Medgidia se vaccinează câte 100-200 de persoane, zilnic

0
209

Campania de vaccinare se află în plină desfășurare în județul Constanța, iar până la această dată constănțenii s-au imunizat cu serurile Pfizer și Moderna, urmând ca aceștia să se vaccineze şi cu serul Astra Zeneca.

În România a sosit joi, 25 februarie a.c., a doua tranşă de vaccin Astra Zeneca, iar în centrul de depozitare din județul Constanța ajung peste 15.000 de doze.

La Medgidia, unde unitatea spitalicească este suport COVID, managerul spitalului, Eugen Aglițoiu, a precizat pentru Focus Press că această campanie de vaccinare se desfășoară într-un ritm normal, fără incidente.

„Vaccinăm zilnic în jur de 100-200 de persoane, depinde cum sunt programați prin intermediul platformelor. Nu s-au mai înregistrat probleme privind programările și înghesuiala cetățenilor veniți să se vaccineze. Platforma merge destul de bine. Vaccinăm acum cu Pfizer și Moderna şi așteptăm, sper săptămâna viitoare, serul de la Astra Zeneca. Țin să precizez că solicitarea de ATI rămâne, au mai scăzut ca număr pe secții, însă ne așteptăm să crească cazurile în perioada următoare din cauza răspândirii tulpinii britanice”, a declarat Eugen Agliţoiu, mnagerul Spitalului Medgidia.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.