Consilierii PNL şi USR se dezic de regulamentul parcărilor. Acum două zile, cei de la USR le transmiteau liberalilor că sunt gata să îl voteze în forma care a stârnit scandal!

0
341

În mandatul fostului primar Decebal Făgădău, urbea era „salvată” de regulamentul parcărilor printr-un proces intentat de Asociaţia Constanţa Altfel. Constănţenii s-au bucurat, iar comentariile reprezentanţilor asociaţiei, cum că în viitor tot se va taxa parcarea, că aşa este normal, nici n-au fost luate în seamă.

Au venit alegerile, iar noua echipă, în frunte cu reprezentanţi ai asociaţiei, s-au apucat de treabă: au întocmit un nou regulament. A existat şi „dezbatere publică” pe regulament, dar fără anexele cu zone şi tarife. Cu alte cuvinte, un simulacru de dezbatere, care poate fi oricând contestat în instanţă, pentru că cetăţenii nu au avut la îndemână toate datele din regulament.

Ajungem la ziua în care e află adevărul: care sunt zonele şi tarifele. Nemulţumirea oamenilor a fost contracarată cu declaraţii de genul: „la Braşov e şi mai scump”, „Constanţa este oraş turistic”, „ne permitem măsuri nepopulare acum”. Speriaţi de reacţiile negative, consilierii PNL au declarat că ei nu ştiau din timp tarifele, că ei nu sunt de acord, că ei nu vor vota aşa, că ei vor veni cu amendamente… La fel, şi viceprimaul Ionuţ Rusu, la fel şi consilierii USR. Consilierii PNL au mai făcut ceva: şi-au anulat interviurile programate joi, de teamă să nu fie întrebaţi de parcări. În ceea ce-i priveşte pe cei de la USR, care joi au transmis că ei nu vor vota regulamentul aşa cum a fost prezentat de Horia Constantinescu, avem o menţiune! Marţi seara se declarau de acord cu regulamentul şi că îl vor vota. Nu o spunem noi, ci au spus-o ei, pe grupul de whatsap comun cu aleşii locali de la PNL. Îi asigurăm că avem dovada în acest sens.

Vă vom ţine la curent cu deznodământul pe acest subiect, în condiţiile în care azi (vineri,26 februarie) are loc şedinţa în care se va vota (sau nu) regulamentul.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.