Mulți constănțeni vor plăti, într-un an, mai mult pentru parcarea mașinii decât impozitul pentru locuință

0
1102

Conform noului Regulament propus al parcărilor, este posibil ca un constănțean să plătească, într-o zi, și cel puțin trei taxe de parcare. Și chiar dacă plătesc doar una, este posibil ca aceasta să fie mai mare, într-un an, decât impozitul pe locuințele pe care le au.

Vineri, 26 februarie a.c., consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Sau nu, că poate primarul Vergil Chițac îl va retrage de pe ordinea de zi din cauza presiunii publice și a declarațiilor consilierilor locali (mulți susțin că nu vor vota pentru acest proiect) sau deoarece deja două comisii de specialitate ale Consiliului Local i-au dat avize negative.

Sau poate consilierii locali vor aduce amendamente acestui regulament înainte de vot, care vor fi aprobate, astfel că el va fi votat într-o formă modificată. Cert este că va fi o ședință de Consiliu Local tare interesantă, primarul Vergil Chițac riscând să nu-i fie votat un proiect inițiat de el chiar de către colegii de partid: aleșii locali P.N.L.

Dacă, însă, vom asista la o surpriză și consilierii locali P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S. vor vota pentru chiar forma propusă de edilul-șef (peste noapte se poate întâmpla orice, nu?!), din momentul aplicării acestuia va trebui să plătim, uneori, și trei taxe de parcare într-o zi, cel puțin. Pentru că dacă ocupăm un loc de parcare în fața blocului, plătim una, dacă ocupăm alt loc de parcare cât suntem la serviciu, plătim o a doua și dacă avem treaba în centrul orașului, plătim și a treia taxă de parcare. Cât? Depinde dacă plătim anticipat (pe un an, o lună, o săptămână sau o zi)! Și depinde la cât ajunge licitația pentru un loc de parcare în apropierea locuinței pe care o avem.

Cert este că pentru a putea parca din Zona 2 (în afara centrului orașului), un constănțean va plăti o taxă de minimum 360 de lei/an. Mulți constănțeni plătesc pentru locuința pe care o dețin mai puțin decât 300 de lei impozit anual. Deci dacă au și o mașină, vor plăti mai mult pentru taxa de parcare a acesteia, decât pentru impozitul pe clădire.

Alți mulți constănțeni plătesc și 500 de lei impozit anual pentru locuința pe care o dețin, e adevărat. Dar tot nu este normal și corect să plătească aproape tot atât pentru a ocupa un loc de parcare în fața firmei, atunci cât merg la serviciu. În condițiile în care mai plătesc o taxă de parcare și dacă ocupă un alt loc de parcare în fața blocului, atunci când sunt acasă. Și altă taxă de parcare, dacă au ceva treabă prin centrul orașului.

Ce nu înțelege, se pare, administrația locală este că nu avem de unde să plătim atâția bani pentru un loc de parcare, nu că nu dorim să fim civilizați și să plătim ca să putem parca în condiții decente mașina pe care o avem.

Valentin ISPAS 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.