Laboratorul de analize medicale Bioclinica din Ovidiu, sancționat de OPC pentru modul defectuos în care se făceau programările

0
9449
Bioclinica Ovidiu

Un cunoscut laborator de analize medicale din Ovidiu a fost sancționat de către reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, în urma unei reclamații.

În speță este vorba despre laboratorul ”Bioclinica”, care a avut, până nu demult, o politică ”mai specială” privind programarea celor care doreau să-și facă analize medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Mai exact, referindu-ne strict la punctul de recoltare din Ovidiu, aparținând societăți Bioclinica Analize Medicale SRL, pacienții nu erau programați în funcție de ordinea în care sunau sau se prezentau la sediu pentru programare, ci erau îndrumați să sune într-o zi anume și la o anumită oră, cum ar fi vineri, 26 martie oria 13:00, iar cine reușea să intre în legătură cu personalul, era programat, însă câte șanse poți avea, din moment ce toată lumea sună simultan?!

Mai mult decât atât, timpul alocat programărilor era extrem de scurt, întrucât plafonul primit de la CAS este, în general, mic și nu ajunge pentru toată lumea. ”Colac peste pupăză”, vorba românului, deși nu se știa dacă prinde sau nu loc, solicitantul trebuia să aibă obligatoriu biletul de trimitere, de la medicul de familie, valabil.

Mai multe persoane au reclamat că au încercat timp de 4-5 luni ca să se programeze, iar când, în sfârșit, au reușit să intre în legătură cu cei de la laborator, până la epuizarea plafonului, aceștia au cerut biletul de trimitere, ca și cum acesta trebuia să aibă termen de valabilitate nelimitat.

Cu alte cuvinte, fiecare solicitant trebuia să ceară medicului mai multe bilete de trimitere, valabile pentru o perioadă îndelungată, pentru a fi sigur că va avea un bilet valabil atunci când, vreodată, ar avea norocul să i se răspundă, până la epuizarea plafonului.

Însă, în urma sesizărilor și a cercetărilor, cei de la Protecția Consumatorilor au sancționat unitatea respectivă, potrivit art.9 din O.G. 21/1992, iar operatorul economic a reorganizat sistemul de programare pentru analize decontate prin CAS și a implementat o platformă online pentru programările de analize contra cost.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.