Lăcaş de cult construit prin jerfă! Caz IMPRESIONANT relatat de Ierarhul Tomisului: “Îţi mulţumesc că mi-ai făcut casă”

0
407

Moartea fulgerătoare a unui copil i-a lăsat pe părinţii acestuia cu foarte multe semne de întrebare, lacrimi şi o durere de nedescris. Pierderea unei fiinţe dragi este o dramă cumplită. Măcinaţi de suferinţă, după o perioadă de timp, părinţii copilului decedat au ales calea credinţei şi au cerut ajutor Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. De Paştele Blajinilor, Ierarhul Tomitan a împărtăşit credincioşilor cazul unor părinţi care şi-au pierdut copilul într-un accident.

Sunt atâţia părinţi care şi-au pierdut copiii şi au plâns sau copii care şi-au plâns părinţii şi s-au rugat. Cunosc nişte părinţi care şi-au iubit un copil foarte mult şi copilul a murit într-un accident. Erau atât de trişti, atât de pierduţi şi au venit la mine. “Ce să facem?” Aveau cu ce să dea o jerfă şi le-am spus: “Când se face o biserică, daţi jerfă la acea biserică. Numele copilului să fie sfântul care l-a ocrotit pe copil, ocrotitor al acelei biserici”. Au făcut aşa şi după ce s-au împlinit toate, am sfinţit biserica. Mama a visat pe copil, îmbrăcat în haină albă, spunându-i: “Îţi mulţumesc că mi-ai făcut casă. Acum sunt atât de bine”. Până atunci lacrimile nu se opreau. Din acel moment a înţeles mama că al său copil este în grija lui Dumnezeu“, a spus IPS Teodosie.

Astfel, o biserică a fost construită prin jertfă la îndemnul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Când se sfințeşte o biserică, se așează în Masa Sfântului Altar moaște de martiri. Prin aceasta se exprimă adevărul că nu poți fi membru adevărat al Bisericii, decât făcându-te părtaș la starea de jertfă a lui Hristos, potrivit preoţilor.

Arhiepiscopul Tomisului spune că din acest motiv ne rugăm şi facem rugăciuni pentru cei adormiţi. “Rugăciunile noastre, jertfele noastre şi dragostea noastră pot ajuta atât de mult pe cei adormiţi. În rugăciune noi ne întâlnim cu cei adormiţi. Rugăciunile noastre duc raze de lumină la cei adormiţi şi mai ales că ne pregătim şi în Sfânta Liturghie şi în slujba parastasului. Rugăciunile din ziua de astăzi, de la Liturghie şi după Liturghie, vor fi de mare folos pentru frăţiile voastre“, le-a transmis Arhiepiscopul Tomisului credincioşilor.

Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța.

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Duminică, 26 aprilie 2020

Rugăciunea să ne fie puntea de legătură între pământ şi cer. “Nu se putea să fac un Acatist mai potrivit pentru Paştele Blajinilor, cum se zice în popor “Paştele morţilor”. Îi chemăm şi pe cei adormiţi la bucuria Învierii. Dacă noi ne-am bucurat o săptămână de bucurie Învierii, acum este ziua lor, să se bucure şi ei. Ei s-au bucurat şi de Înviere, dar acum le aducem ofrande în lunea săptămânii Tomei. Aducem aceste ofrande ca să fie o legătură între noi şi ei. Rugăciunea să fie puntea de legătură între pământ şi cer. Aşadar, mulţumindu-vă, vă binecuvântez şi vă îmbrăţişez cu dragoste părintească“, susţine IPS Teodosie. Altfel spus, Învierea Domnului este piatra de temelie a credinței şi a trăirii noastre creştine.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.