Lacrima lui Ovidiu și Imperfect, dedicat poetului Nichita Stănescu, vinurile pe care să nu le ratezi de Valentine’s Day

0
147

Iubirea, adevărul și poezia plutesc într-un pahar cu vin. Există un acel “je ne sais quoi” în dezideratul de a împărți o sticlă de vin bun, iar Focus Press și-a propus să vă vină în ajutor.  Un vin bun este cadoul ideal de Valentine’s Day pentru persoana iubită.

Imperfect este numele sub care au fost lansate două dintre cele mai bune vinuri de la Rasova, ale căror mici imperfecțiuni nu fac decât să pună în lumină calitățile pe care acestea le prezintă și să îți arate cât de aproape de perfecțiune ești.

Așadar vorbim despre cea mai importantă operă a Cramei Rasova de până acum, purtând o etichetă cu poezia „Lecția despre cub” din volumul „Opere imperfecte” scris de Nichita Stănescu, în care poetul își exprimă viziunea despre artă și despre cum defectele acesteia sunt cele care în cele din urmă îi dau personalitate, făcând-o desăvârșită. Locul unde iau naștere vinurile Rasova este un areal ideal scăldat în soarele dobrogean.

Vinul Imperfect este un Syrah 100%, de cea mai bună calitate, făcut în așa fel încât să aibă o asociere culinară foarte bună alături de produsele din fructe de mare. “O caracatiță, niște creveți. Chiar și niște scoici de Marea Neagră, să fie și ceva de la noi din zonă. Noi suntem o cramă dobrogeană. Ne găsiți la aproximativ jumătate de oră din acest punct. La Cernavodă ieșiți de pe Autostradă și în 5 minute sunteți, la noi, la cramă. Vă așteptăm să ne vizitați. Facem acolo tururi de cramă, degustări de vin. Vara, când este vremea mai frumoasă și ne permit și autoritățile, organizăm diferite petreceri”, a declarat, pentru Focus Press, area managerul Cramei Rasova, Ilhan Vait.

Acest vin este elegant şi complex, cu o minunată culoare roze-somon şi reflexii arămii strălucitoare. Acest vin prezintă o construcţie aromatică inedită de căpşune, zmeură şi piersici coapte învăluite în tonuri delicate de vanilie, pandişpan şi flori albe, ce îi conferă o personalitate unică. Gustativ, o componentă minerală, specifică terroir-ului dobrogean, conferă structură şi volum vinului. Este dens, puternic, consistent şi foarte bine echilibrat, cu o aciditate revigorantă. Fructul este foarte bine reprezentat în “tuşe” generoase, încadrate de senzaţii graţioase de vanilie. Postgustul este amplu şi intens, cu tonuri condimentate ce dimensionează senzaţiile fructat-minerale.

Lacrima lui Ovidiu este un alt vin iniţial dobrogean, etalon de calitate românesc al anilor ’80, dar care între timp a ajuns să fie produs şi îmbutelian în Spania.

Lacrima poetului simbolizează emoţia savurării acestui vin. Galbenul auriu pune în lumină un cupaj unic al unor vinuri cu totul speciale. Profunzimea culorii şi aroma bogată provin de la vinul păstrat peste 5 ani în butoaie mici de stejar. La acestea se adaugă savoarea proaspată a fructelor, dulceaţa şi activitatea echilibrată a noilor vinuri de cupaj.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.