La Golful Pescarilor din Agigea se gătește cu dragoste! Somelierul Ilhan Vait ne-a dezvăluit ce vinuri sunt potrivite pentru preparatele din pește

0
2680

Dobrogea are o frumusețe de neegalat. Dobrogea este locul unde boabele de struguri dau naștere unor vinuri faimoase. “Regatul” viței-de-vie este împărţit în regiunea viticolă Colinele Dobrogei şi regiunea viticolă Terasele Dunării. Cum ar fi ca paharul acela de vin pe care îl iubești la finalul unei zile să îți fie ales cu grijă de somelieri, exact pe gustul tău?  Ilhan Vait este pasionat de tot ce înseamnă vinuri. El reușește să-i învețe pe gurmanzii care ajung la Golful Pescarilor din Agigea despre tipurile de vin, diferitele gusturi, asocierea cu mâncarea și cramele de unde provin. Fiecare mesaj care însoțește sticla cu vin este gândit în așa fel încât să îți inducă starea propice savurării unei băuturi bune. Dacă nu ești din Dobrogea și vizitezi Agigea, ar fi și păcat să ratezi întâlnirea cu somelierul Ilhan Vait. El vă aduce în atenție povestea Cramei Rasova.

La Golful Pescarilor vă puteți bucura de serviciile deosebite ale unui somelier profesionist, specialistul care va alege pentru voi cele mai bune vinuri. Restaurantul reușește să uimească prin aspect, gastronomie și ambientul relaxant. Așadar, Golful Pescarilor este locul ideal unde vă puteți răsfăţa gusturile cu preparate din pește și fructe de mare, realizate după rețete tradiționale. Situat pe plaja din Agigea, într-un loc departe de forfota urbană, restaurantul vă va încânta cu o privelişte deosebită, iar sunetul valurilor va crea o atmosfera încântătoare.

Aici bucătarii gătesc cu dragoste și vă oferă garanţia unor servicii ireproșabile. Pentru a vă convinge, angajații restaurantului vă aşteaptă zilnic, între orele 10:00- 23:00, iar rezervările se fac la 0731.404.041.

Vinurile atent alese, muzica de calitate, echipa atentă și frumusețea locului, completează meniul restaurantului pentru o stare de voie bună și poftă de viață! Weekend-ul acesta este despre iubire, arome, gust, sunete și zâmbete interminabile.

Februarie este luna dedicată dragostei, îndrăgostiților și clipelor de neuitat. Somelierul Ilhan Vait vă provoacă să construiți împreună povestea Cramei Rasova, cu fiecare pahar de vin pe care îl veți savura la Golful Pescarilor. “Lângă un pahar de Imperfect poți să înțelegi mai bine poezia în care trăiești. Atunci când deschizi o sticlă de La Plage, gândul îți zboară către mare ca un pescăruș. Valurile vieții parcă se mai liniștesc puțin după un pahar de Sur Mer. Sărbătorile se recomandă a fi servite alături de un vin roșu și poate niște jazz clasic. Avem și desert! Se numește Dulce Nebunie“, susțin reprezentanții Cramei de la Rasova.

Crama reprezentată de Ilhan Vait vă oferă atracții care merită „savurate” pe îndelete. Aici vinurile au o savoare aparte. Localitatea Rasova este plină de istorie. Pe teritoriul Rasovei este localizat castrul roman Sacidava. Crama este plasată deasupra falezei Dunării, în imediata vecinătate a podului de la Cernavodă. Printre soiurile de struguri cultivate la Rasova, cu grijă și pasiune pentru calitate, amintim: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Cabernet, Syrah și Pinot Noir.

Suntem la Golful Pescarilor unde preparatele din pește și fructe de mare sunt la înălțime și au nevoie de o asociere culinară pe măsură. Avem trei tipuri de vin alb și două tipuri de vin roze pentru degustare. În pahar avem vinul Imperfect despre care multă lume spune că este perfect. Așa că vă invităm să veniți aici, la Golful Pescarilor, să-l încercați și să vă convingeți”, vă invită somelierul Ilhan Vait.

Vinul Imperfect este un Syrah 100% și este făcut în așa fel încât să aibă o asociere culinară foarte bună alături de produsele din fructe de mare. “Mă refer la o caracatiță, niște creveți. Chiar și niște scoici de Marea Neagră, să fie și ceva de la noi din zonă. Noi suntem o cramă dobrogeană. Ne găsiți la aproximativ jumătate de oră din acest punct. La Cernavodă ieșiți de pe Autostradă și în 5 minute sunteți, la noi, la cramă. Vă așteptăm să ne vizitați. Facem acolo tururi de cramă, degustări de vin. Vara, când este vremea mai frumoasă și ne permit și autoritățile, organizăm diferite petreceri”, susține somelierul Ilhan Vait.

Lecție despre cub, de Nichita Stănescu

Vinul Imperfect este elegant şi complex, cu o minunată culoare roze-somon şi reflexii arămii strălucitoare. Acest vin prezintă o construcţie aromatică inedită de căpşune, zmeură şi piersici coapte învăluite în tonuri delicate de vanilie, pandişpan şi flori albe, ce îi conferă o personalitate unică. Gustativ, o componentă minerală, specifică terroir-ului dobrogean, conferă structură şi volum vinului. Este dens, puternic, consistent şi foarte bine echilibrat, cu o aciditate revigorantă. Fructul este foarte bine reprezentat în “tuşe” generoase, încadrate de senzaţii graţioase de vanilie. Postgustul este amplu şi intens, cu tonuri condimentate ce dimensionează senzaţiile fructat-minerale. Acest vin are o poezie pe sticlă, dar și înăuntrul ei. “Lecția despre cub”, de Nichita Stănescu, extras din “Opere imperfecte“, un volum de poezii al poetului publicat în 1979.

Sur Mer, un Chardonnay indicat pentru preparatele din pește. “Dacă am vorbit de pește, aici este gama care se asociază foarte bine cu marea. Vedeți aici valurile mării puse pe sticlă. Avem un năvod de pescar. Numele Sur Mer te duce cu gândul la mare. Chardonnay în sine este cel mai bun prieten al calcanului. Un calcan ca în Golful de aici este cel mai bun prieten al acestui vin. Aici avem o parte din el baricat. Baricat înseamnă că vinul a fost ținut în butoi de stejar timp de 4 luni. Este maturat acolo pentru a avea o calitate foarte bună“, a declarat somelierul Ilhan Vait.

Sur Mer este poaspăt, bine echilibrat şi vibrant, e caracterizat atât de o supleţe şi o precizie minerală, cât şi de o complexitate specifică soiului. Se deschide cu impresii de mere verzi, piersici coapte şi fructe tropicale, încadrate de atingeri de vanilie, alune prăjite, ceară şi pişcot. Gustativ, notele de mere verzi şi pere coapte căpăta amploare alături de aciditatea proaspătă, de grapefruit. Având o corpolenţă medie, vinul arată fineţe şi complexitate, cu o structură bine închegată, bazată pe mineralitate şi aciditate, şi un postgust lung, fructat, citric şi elegant.

La Plage, o fetească regală ne duce cu gândul spre mare, voie bună, timp petrecut frumos alături de prieteni. “Este pentru nivelul începătorilor în ale vinului. Este foarte prietenos, ușor de băut, aromat și se asociază foarte bine cu produsele din fructe de mare, un sos de smântână, rapanele care se fac bine la Golful Pescarilor”, potrivit lui Ilhan Vait.

La Plage transmite energie şi optimism prin modul direct în care îşi dezvăluie aromele proaspete, şi intense de piersici şi caise coapte, completate de senzaţii crude, de citrice şi de ierburi aromate, precum coriandrul şi oregano. Gustul aminteşte în prima instanţă de merele dulci şi zemoase, după care îşi mută focusul către tentele de citrice, pigmentate de nişte nuanţe vegetale. Este crocant şi mineral, cu un postgust tonic, lejer şi proaspăt, caracterizat de straturi de arome de fructe galbene şi ierburi exotice, potrivit pentru pește, fructe de mare sau salate.

Tortuga, vinul de top al Cramei Rasova, lansat în premieră la Golful Pescarilor

Tortuga alb este potrivit ca o mănușă pentru un risotto cu fructe de mare sau un risotto cu hribi. “Un vin maturat în butoi de stejar timp de 12 luni. Este maturat integral, un cupaj de Chardonnay și Sauvignon Blanc. Este unul dintre vinurile noastre de top de la Crama Rasova și în premieră avem lansarea lui în meniul de la Golful Pescarilor“, conform somelierului.

Vinul Totortuga este galben-auriu cu arome de fructe galbene (pară, pepene galben) și condimente, complex, cu un bun echilibru între corp și aciditate, postgust lung de vanilie și o mineralitate rară. Un vin care păstrat corespunzător va câștiga în complexitate în urmatorii ani.

Închinăm un pahar în cinstea cuplurilor îndrăgostite și vă invităm la Golful Pescarilor pentru mai multe picături de inspirație.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.