Laura Codruța Kovesi cere ca Parchetul European să își înceapă activitatea din 1 iunie

0
47
Sursa foto: digi24.ro

Procurorul șef european Laura Codruța Kovesi le-a trimis miercuri o scrisoare comisarilor europeni pentru justiție, Didier Reynders, și pentru buget și administrație, Johannes Hahn, în care propune ca Parchetul European – creat pentru a lupta împotriva fraudelor din fonduri europene – să își înceapă activitatea de urmărire penală din 1 iunie.

În scrisoarea către cei doi comisari europeni, Kovesi spune că de la numirea Colegiului Parchetului European au fost adoptate decizii-cheie pentru înființarea înstituției, a fost recrutat personal pentru biroul central din Luxemburg și a fost pregătit un sistem de gestionare a cazurilor, care “este gata de utilizare”.

Din nominalizările făcute până în prezent de statele membre participante, Colegiul EPPO a numit deja procurori europeni delegați în 10 state, iar procedurile de selecție din celelalte state membre sunt în curs, mai arată Kovesi, conform unui comunicat de presă al Parchetului European . Biroul Procurorului General European (EPPO) are jurisdicție în 22 de țări europene. Ungaria, Polonia, Suedia, Danemarca și Irlanda au decis să nu adere la acest proces.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.