Le Premier a rămas, deocamdată, fără autorizație de funcționare

0
839
Le Premier. FOTO: Facebook

În luna august a.c., primarul Vergil Chițac a anulat autorizația de funcționare a Restaurantului Le Premier. Iar în instanță, firma care îl administrează nu a reușit, deocamdată, să suspende dispoziția edilului-șef.

Tribunalul Constanța a respins, ca neîntemeiată, cererea firmei Gambino & Lyra, de suspendare a Dispoziţiei nr. 2784/08.08.2022 a primarului Vergil Chițac, privind anularea autorizaţiei de funcţionare nr. 945/06.08.2021, pentru desfăşurarea de activităţi complementare la punctul de lucru „Le Premier“

Hotărârea magistraților din 1 septembrie a.c. nu este, însă, definitivă, și Gambino & Lyra SRL a atacat-o, deja, cu recurs.

În luna iulie a.c., și familia Drăistaru a încercat să suspende autorizația de funcționare a Restaurantului Le Premier, dar instanța i-a respinge cererea. Însă, nici această decizie nu este definitivă, iar reclamanții au depus recurs. Acesta se va judeca joi, 8 septembrie a.c.

La începutul lunii august a.c., Tribunalul Constanța a dispus suspendarea executării unei alte dispoziţii a primarului municipiului Constanţa, nr. 2364/27.06.2022, cu privire la Gambino & Lyra SRL, proces în care Drăistaru este intervenient. Și această hotărâre a instanței a fost atacată cu recurs, urmând a se stabili primul termen de judecată. Firma încearcă și să anuleze această dispoziție a edilului-șef, urmând a fi stabilit primul termen de judecată și în acest proces.

Gambino & Lyra SRL are ca administrator și asociat majoritar pe Anastasie Spau (99%), celălalt asociat fiind Marian Sebastian Ciornohuz. Pentru 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane de lei și un profit de aproximativ 1,44 milioane de lei, având un număr mediu de 16 angajați.

Reamintim că Gambino & Lyra SRL este una dintre firmele care au atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară, dar nu au reușit să îl suspende. Data de 17 octombrie a.c. este primul termen în dosarul în care acestea încearcă să anuleze hotărârea Consiliului Local prin care acesta a fost aprobat.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.