Lebede moarte, găsite în Eforie Sud, la Capul Turcului

0
886

Gripa aviară se extinde la nivelul județului Constanța. După lebedele găsite moarte sau în stare letargică în Dana 30 unde operează Șantierul Naval Constanța (SNC), apar noi cazuri în judeţ.

Duminică, 24 ianuarie a.c., în Eforie Sud, zona Capul Turcului sau Golful Lebedelor, locul cunoscut de toți constănțenii și nu numai, pentru faptul că acolo se strâng extrem de multe lebede, au fost găsite două păsări moarte.

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au confirmat că două lebede au fost găsite moarte la Capul Turcului din Eforie Sud. Situaţia a fost sesizată prin 112, iar la faţa locului s-au deplasat şi polițiștii locali.

”Așteptăm buletinul de confirmare de la București în vederea stabilirii cauzei decesului celor două lebede”, au precizat reprezentanţii ANSVSA.

Gripa aviară reprezintă un tip de afecțiune virală destul de răspândită, care afectează în principal păsările, dar poate infecta diverse specii de mamifere, printre care și omul. Studiile privind gripa aviară datează de peste un secol, însă a fost recunoscută pentru prima dată în anul 1878.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.