Liberal constănţean, către USR-PLUS: “Gata cu şantajul în coaliție. Asumat până la capăt sau roiu! Ia ieşiți domnilor de la guvernare dacă vă ține cureaua”

0
773

Tensiunile sunt tot mai mari în sânul coaliţiei PNL-USR-PLUS. Demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii a fost aspru criticată de USR-PLUS, care a transmis că solicită schimbarea premierului Florin Cîţu. Luni, 19 aprilie, urmează să aibă loc o şedinţă a celor două formaţiuni aflate la guvernare, iar potrivit deputatei Cristina Rizea, va fi dezbătut şi subiectul Cîţu-Voiculescu. De cealaltă parte, premierul a anunţat că aşteaptă ca USR-PLUS să nominalzeze unnou ministru la Sănătate.

Chiar dacă reprezentanţii USR-PLUS se declară surprinşi de faptul că premierul PNL Florin Cîţu l-a demis pe Vlad Voiculescu, fără consultare, semnale în acest sens au tot existat. Liberalii, de la membri ai filialelor judeţene, la parlamentari (ca de exemplu constănţeanul Septimiu Bourceanu) au tot criticat deciziile fostului ministru al Sănătăţii. Ba, cu puţin timp înainte de demitere, imediat după un incident la Spitalul Foişor, premierul a postat că aşteaptă “o demisie de onoare”. Ministrul şi USR-PLUS au părut că nu pricep la cine bate apropouri premierului. A urmat demiterea, iar acum un nou set de comentarii pe Facebook sau în interviuri, pe de o parte dinpartea liberalilor, pe de altă parte, dinpartea USR-PLUS.

Bogdan Drugă

Spre exemplu, iată ce postează constănţeanul Bogdan Drugă (fost candidat PNL la Parlament şi fost lider Diaspora):

““Să ne amintim că cel mai performant guvern care ne-a adus şi ne-a deschis drumul către aderarea la Uniunea Europeană a fost Guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, declară Anca Dragu. Ode vânzătorilor de țară…. ce-ai făcut Bobiță? Din lac în puț. PPDD scrie pe voi, extincție înainte de termen. P.S. Ia ieşiți de la guvernare dacă vă ține cureaua, ăia de la Bucureşti sunt prea domni cu voi. Chiar vreau să văd cum stă USR pe bara până în 2024, vreau să văd dacă votați cot la cot cu PSD-isti şi cu AUR. Gata cu şantajul în coaliție. Asumat până la capăt sau roiu”.

“Eu unul nu mai suport şantajul mediatic al USR. Ia ieşiți domnilor de la guvernare dacă vă ține cureaua, ăia de la Bucureşti sunt prea domni cu voi. Chiar vreau să văd cum stă USR( dacă are curaj) pe bara până în 2024, vreau să văd dacă votați cot la cot cu PSD-isti şi cu AUR. Gata cu şantajul în coaliție. Asumat până la capăt sau roiu. UNIUNEA SALVAȚI( voi PNL-isti, că noi USR-isti, facem capital politic de pe margine) România”.

Aşteptăm, în condiţiile date, şedinţa de luni şi, desigur, deznodământul!

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.