Licitaţiile de la CT Bus şi Confort Urban, lovite de contestaţii

0
484

Confort Urban trebuie să reia o licitație, în urma deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, care a admis cererea unei firme participante. Și CT Bus se chinuiește să atribuie o achiziție, fiind depusă o nouă contestație în cazul acesteia.

Confort Urban este obligată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor să anuleze rezultatul licitației deschise pentru încheierea acordului-cadru ce are ca obiect „Servicii de transport rutier mărfuri, mixt (personal și materiale) și închiriere utilaje – 6 Loturi“, în cazul Lotului 1, deoarece acesta a admis cotestația depusă de S.C. Body Invest S.R.L. C.N.S.C. a dispus continuarea procedurii prin reevaluarea ofertei firmei contestatare, depuse pentru Lotul 1, în termen de zece zile de la comunicarea deciziei Consiliului. Însă aceasta poate fi atacată cu plângere, tot în zece zile.

Lotul 1 are cea mai mare valoare estimată de Confort Urban pentru serviciile de transport cu autovehicule de transport marfă, inclusiv șoferi, de care societatea Consiliului Local Constanța consideră că are nevoie deoarece nu dispune de un parc auto suficient de dezvoltat, care să satisfaca necesarul pentru executarea lucrărilor preconizate. Astfel, în următorii trei ani, firma ar avea nevoie de transport pe maximum 2.840.871 de kilometri, pentru maximum 14.204.355 de lei.

Rămâne de văzut dacă societatea Confort Urban va reevalua oferta Body Invest sau va ataca decizia C.N.S.C.

Și CT Bus așteaptă acum o decizie a C.N.S.C., după ce One Star Security S.R.L. a depus vineri, 2 iulie a.c., o contestație în cazul licitației organizate pentru atribuirea contractului de Servicii pază și conexe, adică pază, monitorizare, mentenanță și service pentru Sistemul Tehnic de Securitate al societății de transport în comun.

Procedura de achiziție a mai fost contestată de două ori, de către Transguard Security și de asocierea Protect NPG Intervenții și NEI Dizivia de Securitate. Prima a fost nemulțumită deoarece CT Bus a modificat cerințele de participare și factorii de evaluare după inițierea licitației, printr-o erată, iar a doua deoarece a fost descalificată deoarece nu ar fi îndeplinit condițiile de formă aferente elaborării și prezentării garanției de participare. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, însă, ambele solicitări, prima ce nefondată și a doua deoarece asocierea de firme nu a depus cauțiunea.

Rămâne de văzut ce va decide C.N.S.C. în cazul contestației depuse de One Star Security.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.