Banca Națională trebuie să mai aștepte în procesul cu Giurgiucanu, Borcea, Camboianu și Săvulescu

0
462
Cristii Borcea - sursa foto DIGI 24

Judecătorii constănțeni au hotărât să suspende procesul Băncii Naționale a României împotriva lui Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, Geta Săvulescu și Habitat și Ambient S.A.

Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța au suspendat procesul în care Banca Națională a României s-a îndreptat împtriva unora dintre celebrii beneficiari ai retrocedărilor ilegale din timpul mandatului de primar al lui Radu Mazăre, condamnați de Înalta Curte de Casație și Justiție: Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea și Mihai Camboianu. Pârâți în dosar sunt și Geta Săvulescu și Habitat și Ambient S.A.

În această cauză, B.N.R. solicită rectificarea cărții funciare.

Reamintim că Sucursala Regională Constanța a Băncii Naționale a României are sediul în Piața Ovidiu, iar în 2018, când se executau lucrările pentru reabilitarea acestuia, reprezentanții B.N.R. susțineau că o parte din terenul lor se suprapune cu unul dintre cele retrocedate de către Radu Mazăre pârâților din acest dosar. 

Așadar, după cinci termene, vineri, 2 iulie a.c., Judecătoria Constanța a decis să suspende judecarea cauzei până la soluţionarea definitivă a Dosarului nr. 25579/3/2020 al Tribunalului București. Decizia, însă, nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs pe toată perioada suspendării. 

La Tribunalul București, Primăria Constanța a deschis proces împotriva lui Georgică Giurgiucanu, Oana Cucurezeanu (fostă Giurgiucanu), Mihai Camboianu, Cristian Borcea, Mihaela Mariana Borcea, Emil Dragoș Săvulescu, Rodica Cristina Ghionea (Săvulescu), Geta Săvulescu, Virgil Călina și Habitat și Ambient S.A. În dosar a intervenit și Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța solicită constatarea nulității unui act juridic.

Până acum, cauza s-a amânat o dată, ultima oară pentru 30 septembrie a.c.

Habitat și Ambient S.A. are ca acționari pe binecunoscutul Valentin Gheorghe Ionescu (alt apropiat al lui Radu Mazăre) și pe Masterjob Consultanță S.A. (93% din acțiuni). Iar în Masterjob Consultanță acționari sunt tot Ionescu (2%) și Florin Dorobanțu (98%).

Vom reveni!

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.