Localitatea Corbu, în plină dezvoltare: se vor construi nu mai puțin de 24 de locuințe colective

0
2424
Plaja sălbatică Corbu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Localitatea Corbu, cunoscută pentru plajele virgine, se află într-o continuă dezvoltare, atât din punct de vedere al condițiilor de trai, cât și din punct de vedere turistic, pentru că foarte mulți investitori aleg această zonă din nordul litoralului pentru a-și contura o afacere imobiliară.

Dacă în sudul litoralului turiștii au împânzit plaja din Tuzla sau Vama Veche, în nordul litoralului aceștia au descoperit, nu de foarte mult timp, că plaja din Corbu reprezintă locul perfect pentru a petrece o zi minunată de vară.

Focus Press a adus în atenția cititorilor (https://focuspress.ro/plaja-corbu-una-dintre-cele-mai-frumoase-plaje-salbatice-din-romania-preferata-turistilor/, https://focuspress.ro/localitatea-corbu-din-nou-in-atentia-celor-care-vor-sa-ii-tulbure-salbaticia-se-cere-trecerea-in-intravilan-a-unor-terenuri-pentru-constructia-de-unitati-de-cazare/) faptul că investitorii au pus ochii pe aceste zone sălbatice.

Afaceriștii intenționează să atragă turiștii pe plaja din Corbu prin imobilele pe care doresc să le construiască acolo, doar că diferit de ceea ce întâlnim în Mamaia, unde avem blocuri zgârie-nori. La Corbu, construcţiile vor avea regim de înălțime de 1 sau două etaje.

Un exemplu în acest sens, compania Logis Project SRL, care a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru un proiect imobiliar care va fi realizat în comuna Corbu.

genția pentru Protecţia Mediului (ANM) Constanța a transmis: „Este necesara efectuarea evaluării impactului asupra mediului, necesită elaborarea studiului de evaluare adecvată, nu necesita elaborarea studiului de impact asupra corpurilor de apa, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: Construire șase corpuri de locuințe colective cu regim de înălțime P+1 etaj, dezmembrare teren, branșamente utilități și organizare de șantier”.
 
Tot Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța a mai precizat că „este necesara efectuarea evaluării impactului asupra mediului, necesită elaborarea studiului de evaluare adecvată, nu necesită elaborarea studiului de impact asupra corpurilor de apă, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul Construire 18 corpuri colective cu regim de înălțime P+1e, dezmembrare teren, branșamente utilități și organizare de șantier”.

Însă, în luna octombrie a.c., pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului se poate găsi un anunț pentru publicul interesat asupra proiectului de construire a 18 locuințe colective, în regim de înălțime P+1E, amplasat în localitatea Corbu, parcela Nn594/1/3, beneficiar  LOGIS PROJECT SRL.

Proiectul Acordului de Mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, județul Constanța, în zilele de luni – vineri, între orele 9 – 16 cât şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.

Totodată, Logic Project SRL a mai solicitat Acordul de mediu pentru un alt proiect ce vizează construirea a șase corpuri de locuințe colective cu regim de înălțime P+1E, dezmembrare teren, branșamente utilități și organizare de șantier, propus a fi amplasat în comuna Corbu, sat Corbu, parcela Np594/1/5/1, județul Constanța, în scopul stabilirii condițiilor și a măsurilor pentru protecția mediului care trebuie respectate pentru realizarea proiectului.

Amplasamentul este situat la o distanţă de 152.5 de m de limita estică a plajei Mării Negre. Terenul este liber de construcţii, nu este utilizat agricol și va fi format din 6 corpuri de clădiri și va face parte din viitorul sat de vacanță cu specific Pescăresc.

Pe teren se propune construirea a 6 corpuri de locuințe colective, fiecare corp fiind format din câte 8 apartamente (4 apartamente/cuplate /Parter şi 4 apartamente/cuplate /Etaj 1) cu regim maxim de înălțime P+1E, utilizări funcționale – locuire sezonieră şi permanentă. Pe amplasament se vor amplasa în total = 48 apartamente.

Corpurile de clădiri amplasate în incinta proprietății vor asigura locatarilor – apartamente, dotate cu spații de acces – hol, bucătărie pentru prepararea bucatelor şi servirea mesei, spații pentru relaxare – living cu acces spre terasă, dormitor cu baie şi WC. 

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.