Localitatea Saraiu, propusă spre carantinare. Rata de infectare se apropie de cifra 11

0
208
Carantină - Foto: economica.net

Prima localitate propusă spre carantinare în județul Constanța, în anul curent este Saraiu, unde rata de infectare se apropie de cifra 11 la mia de locuitori.

Incidența raportată vineri, 26 martie a.c., de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța este de 10.89 cu 14 persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, din cei 1.285 de locuitori.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Constanța Silviu Coșa, care a anunțat si momentul în care vor intra în vigoare noile restricții impuse de guvern, adică, din această seară ora 00.00, respectiv, circulația restricționată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile unde rata de infectare a depățit cifra 4 la mia de locuitori:

”Începând cu data de mâine, ora 00.00 (sâmbătă, 27 martie a.c..ora 0.00) hotărârile suplimentare prevăzute de Hotărârea CNSU, nr. 20 vor începe să fie aplicate și la nivelul județului Constanța. Aceasta întrucât la nivelul județului există un număr de opt localități unde incidența este peste 4 la mia de locuitori, printre care se numără și municipiul Constanța, dar și o localitate care înregistrează o incidență peste 7,5 la mia de locuitori, localitatea Saraiu, incidența fiind de 10,89 la mie, unde există și o propunere de carantinare care avizul Institutului Național de Sănătate Publică. ”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.