Lovitură politică la Hârşova: primarul Viorel Ionescu, tot mai aproape să revină în PNL

0
1731

Au loc „transferuri” interesante pe scena politică din Constanţa, înainte de alegerile locale. Întrucât ALDE a obţinut la ultimele alegeri un scor extrem de mic, iar în continuare sondajele cotează acest partid cu şanse minime spre deloc să îşi mai revină, membri importanţi ai formaţiunii îşi caută alte oportunităţi sau sunt racolaţi de PSD, PNL, PMP ori Pro România.

O surpriză la alegerile de acum două mandate a fost actualul primar a oraşului Hârşova, Viorel Ionescu. El a părăsit atunci PNL, nemulţumit că nu este desemnat candidat la primărie şi a demonstrat că are dreptate: a câştigat fotoliul de primar. În prezent însă, Ionescu are mari dubii cu privire la viitorul ALDE (partid din care face parte), aşa încât nu exclude să părăsească formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

Ionescu a recunoscut, pentru Focus Press, faptul că a avut discuţii şi cu PNL, dar şi cu PSD: „Nu este luată o decizie, nu e nimic sigur încă. Am vorbit şi cu lideri de la PNL, şi cu reprezentanţi de la Bucureşti ai PSD”, a spus primarul, care a adăugat, în privinţa PNL, că ar – dacă se decide în acest sens – o revenire în partid.

Dacă va hotărî să revină în PNL, ce s-ar întâmpla cu Ionel Chiriţă (fost primar), cel care spune în momentuld e faţă că este primarul liberalilor pentru Primăria Hârşova? Se pare că acesta ar avea o oportunitate din partea PMP. „Poate fi o variantă. Noi am discutat cu fostul manager al spitalului să fie candidatul la primărie, dar nu este exclus ca el să spună că îl sprijină pe Chiriţă, iar atunci se închide jocul”, a declarat, pentru Focus Press, preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.