Lucrările de realizare a drumului expres Constanța – Mangalia pot demara anul viitor

0
497

Prezent la malul mării, premierul Ludovic Orban a declarat, pentru Focus Press, că Guvernul va susține și va realiza proiectele importante de infrastructură ce vizează Constanța, printre ele numărându-se și drumurile expres Constanța – Tulcea și Constanța – Mangalia.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat ieri, 29.10.2020, că va susține de la nivel guvernamental proiectele care sunt extrem de importante pentru municipiul Constanța și pentru județul Constanța în ansamblul său, deoarece litoralul are o poziție strategică extrem de importantă în flancul estic al NATO. Premierul a vorbit, pentru Focus Press, de două drumuri expres promise de atâția ani și încă nerealizate la malul mării.

„Vom fi partenerul administrației locale și județene în toate proiectele de dezvoltare importante. Avem proiecte importante, precum drumul expres Constanța – Tulcea, care se prelungește cu drumul expres Tulcea – Brăila și cu drumul expres Brăila – Galați – Focșani sau Buzău, care vor asigura conectarea Constanței de Autostrada 7, care face parte din coridorul 9 Pan European, va deschide accesul pentru toată zona de nord a Europei pentru Portul Constanța

Pe Constanța – Tulcea suntem în faza de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Suntem în stadii foarte apropiate pe tot traseul care duce de la Constanța – Tulcea – Brăila – Galați – Buzău, o ramură, și Focșani, altă ramură“, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a arătat că drumul expres Constanța – Mangalia este absolut necesar, din cauza indicilor de trafic care de mult ar fi recomandat realizarea acestei legături, poate chiar cu profil de autostradă.

„Proiectul Drumului expres Constanța – Mangalia trebuie regândit, după părerea mea trebuie dus până la graniță drumul expres sau cel puțin conectat cu centura Mangaliei, care este un proiect ce va beneficia, cel mai probabil, de fonduri europene. Am emis o ordonanță prin care am permis ca managementul proiectelor de tip centură să fie realizat pe localități, chiar cu finanțare europeană“, a explicat prim-ministrul.

Și președintele P.N.L. Constanța, Bogdan Huțucă, a dat asigurări, ieri seară, că aceste drumuri expres vor fi realizate, în cazul traseului Constanța – Mangalia sperând că lucrările vor demara anul viitor.

„Timp de patru ani P.S.D. a promis o variantă ocolitoare pentru blocajul care se întâmplă în Eforie în permanență și care este o problemă nu numai pentru noi constănțenii, ci pentru toți turiștii care ne vizitează.

P.N.L. odată ajuns la guvernare a bugetat acest proiect, studiul de fezabilitate este deja întocmit și suntem în stadiul de proiectare. Anul viitor intrăm în licitație“, a declarat Bogdan Huțucă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.