Lucrările la Sala Polivalentă continuă, în ciuda proceselor și a reclamațiilor asociației fostului consilier Șurghie

0
492

Cotidianul Focus Press anunța, luni, că Asociația Club Sportiv Metalul Constanța a chemat în judecată Primăria Constanța, Consiliul Local și Primarul municipiului Constanța, printr-o ordonanță președințială de sistare lucrări, pe contencios administrativ, cu privire la construirea Sălii Polivalente pe terenul folosit de clubul respectiv.

Primăria Constanța a anunțat că, în ciuda demersurilor făcute în instanță de reprezentanții clubului, lucrările vor continua.

”Echipele de constructori lucrează cu utilajele pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri. Toată zona se va schimba complet în următoarea perioadă și va deveni un punct de atracție pentru toți locuitorii orașului”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Constanța. 

Pe lângă Sala Polivalentă, potrivit proiectului, vor fi amenajate spații de agrement cu multă verdeață.

Sala Polivalentă din Constanța, construită în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții, la care se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat, etc. Sala va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP).  Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial”, se mai arată în comunicat. 

 Proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale – n.r.), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement. Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.