Proiectul imobiliar de la Abator agită locuitorii zonei: le este frică să nu rămână fără locuri de parcare

0
1157

De aproximativ doi ani, SC Carmenco SA şi SC Metachim SA se chinuie să obţină acordul de mediu pentru elaborarea PUZ-ului necesar transformării cartierului Abator. În luna mai publicul a fost invitat să transmit propuneri şi sugestii cu privire la „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru proiect imobiliar integrat SAMMARINA CENTER”. Astfel, a fost primită o sesizare a unui vecin din zonă în cee ace privește locurile de parcare.

În data de 15.05.2020 beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal – “proiect imobiliar integrat Sammarina Center” – Şoseaua Mangaliel nr. 74″, depunând anunţul de intenţie şi planul de situaţie cu numere poştale, în vederea identiflcarii şi notificăril proprietarilor din zona de studiu. Pe parcursul derulării procesulul de informare şi consultare publică a fost primită o sesizare care vizează reglementările propuse, astfel: adresa nr. 89895/10.06.2020 formulată de Radu Valeriu, proprietar al unui apartament în cadrul Asociaţiei de proprietari nr. 278 Constanţa, care îşi exprimă acordul privind propunerile PUZ şi solicită ca noul proiect imobiliar să dețină locuri de parcare proprii, astfel încât să nu fie afectate locurile de parcare aferente blocurilor din apropiere.

Prin răspusul formulat, elaboratorul PUZ a menționat că se vor respecta prevederile legale în vigoare privind numărul necesar de locuri de parcare amplasate pe terenul beneficlarului, locurile de parcare aferente proiectului imobiliar se vor amplasa în suprateran şi în garaje subterane cu două nivele.

Cum va arăta noul cartier de la Abator

Proiectul va fi structurat pe mai multe zone: – zona 1 va fi mixtă de birouri clasa A cu regim de înălţime 2S+P+20 etaje cu spaţii de garare proprii în regim preponderent subteran pe două niveluri. Zonele 2 şi 3 vor fi zone de ansambluri de locuinţe cu 900 apartamente de una, doua, trei şi patru camere, cu regim de înălţime 2S+P+15 etaje. De asemenea, va fi şi o zonă dedicată businessului comercial prin schimbarea destinaţiei clădirilor existente în galerii comerciale şi o zonă cu de funcţiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje cu funcţiuni de wellness şi restaurant, a unei clădiri P+1 cu piscină interioară şi exterioară şi spaţii de wellness. Totodată, asamblul va fi prevăzut cu spaţii verzi, zone de interes şi zone de loisir dotate cu mobilier urban, folosite în comun. Circulaţiile în interiorul incintei vor fi preponderent pietonale. Circulatiile auto sunt dispuse preponderent perimetral şi subteran.

Carmeco SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 7.169.299,3 lei, integral vărsat, este compus din 71.692.993 de acţiuni, valoarea unei acţiuni fiind 0,1 lei. Carmeco SA este controlată de Metachim SA, cu 85,8262% din capitalul social, PAS Asociaţia Salariaţilor Carmeco, cu 8,0578% din capitalul social, şi Listă Acţionari Persoane Fizice, cu 6,116% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Stelian Grasu – administrator special şi Gheorghe Bacale – director general. Cenzorul Carmeco SA este Auditlam SRL, reprezentată prin Gheorghe Lambru. Carmeco SA se ocupă de prelucrarea şi conservarea cărnii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.