Ludovic Orban: „Noi măsuri de relaxare sunt condiționate de numărul de cazuri”

0
287

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, 24 iunie a.c., că noi măsuri de relaxare a restricțiilor ce au fost impuse în contextul epidemiei de coronavirus vor fi adoptate de la 1 iulie doar dacă răspândirea COVID-19 în comunitate va fi la „un nivel previzionat”.

Acesta a remarcat că România înregistrează constant un număr mare de îmbolnăviri cu Sars-CoV 2 și asta la nivelul întregului teritoriu, fapt pe care îl găsește „oarecum îngrijorător”, scrie B1.ro

„Etapa de relaxare vine doar dacă se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, încă avem un număr mare de infectări şi este oarecum îngrijorător că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara. Asta înseamnă că virusul este prezent în aproape toate judeţele”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a insistat că organele de control trebuie să-și facă bine treaba, ca să se asigure că regulile impuse pentru a preveni răspândirea COVID-19 sunt respectate: „Trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea celor care au luat contact cu persoanele testate pozitiv. Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor”.

Potrivit celui mai recent bilanț, România înregistrează 24.826 de îmbolnăviri și 1.555 decese. 321 de noi infectări au fost raportate numai în ultima zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.