Lupta împotriva COVID-19 continuă: două cadre medicale de la Spitalul Militar din Constanța au plecat în SUA!

0
2182
Medicul Costin Aurelian Ardeleanu

Două cadre medicale din Constanța fac parte din echipa care a plecat la finele lunii mai, în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. Discutăm despre medicul Costin Aurelian Ardeleanu, medic primar ATI, la Spital Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa.

Premierul Ludovic Orban și ministrul apărării, Nicolae Ciucă, la plecarea în SUA a echipei formată din 15 specialiști din MApN pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19

Premierul Ludovic Orban și ministrul apărării, Nicolae Ciucă, la plecarea în SUA a echipei formată din 15 specialiști din MApN pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Duminică, 24 mai 2020
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni stând jos
Medicul Costin Aurelian Ardeleanu

Absolvent al Facultăţii de Medicină „Ovidius” din Constanţa, cu un master în Morfologie Normală şi Patologică, medicul Costin Aurelian Ardeleanu şi-a început rezidenţiatul în anestezie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, apoi la Institutul de Boli Cardio-Vasculare” C.C.Iliescu“ finalizând rezidențiatul la University Hospital Letterkenny- Ireland.

Vastă experiență

Dornic de cunoaştere şi experienţă în Anestezie Terapie Intensivă, după obţinerea diplomei, medicul Ardeleanu a practicat această specialitate începând cu anul 2012 în diverse spitale universitare europene: CHU Limoges – Spital Universitar Limoges- Franţa (Anestezie în Chirurgia Toracică), CHU Necker Enfants Malades – Paris – Spital Universitar Necker (Anestezie în Chirurgia pediatrică), Universitatea de Medicină Dublin-Irlanda (Anestezie Loco-Regională), Le Centre Hospitalier du Mans – Spital Regional Le Mans – Franţa, Spitalul Universitar Letterkenny – Irlanda (CONSULTANT Anesthesia& ICU – Irlanda – Teaching Post), CHU RENNES- SPITAL Universitar Rennes-Franţa.

Începând cu 01 aprilie 2020, medicul Costin Aurelian Ardeleanu s-a alăturat echipei Spitalului Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa pentru o perioadă determinată de 6 luni.

Misiune internațională

Iată că nu după mult timp de la angajare, a venit propunerea de a participa la o misiune internațională, pe care după experienţa dobândită în cariera medicală internaţională, suntem convinşi că o va onora cu profesionalism“, au anunțat reprezentanții Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale.

Tot din echipa ce a plecat în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 face parte şi plutonierul major Florin Rizea, asistent medical principal.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber
Florin Rizea, asistent medical principal

Acesta a absolvit Școala Postliceală Sanitară din Constanţa în anul 2003, iar din 2006 activează în Armata Română. În prezent este încadrat la Secţia ATI a Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa.

Experienţă în teatrele de operaţii din Afganistan

Plutonierul major Florin Rizea are experienţă în teatrele de operaţii din Afganistan, unde a executat două misiuni ca sanitar principal în Batalionul de infanterie destinat protecţiei forţei în baza aeriană Kandahar, dar şi în Kabul la Spitalul Militar Multinaţional ROL 2 din Kabul. Este căsătorit şi are o minunăţie de fetiţă. Colegii din Direcţia Medicală, precum şi cei din Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa îi urează success în misiunea din SUA.

Reamintim faptul că o echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN, au pleacat în Statele Unite, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama în lupta cu pandemia de coronavirus.

Sprijin de specialitate omologilor americani

Misiunea militarilor români se va întinde pe durata a circa două săptămâni. „Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN“, a anunțat MApN.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe şi de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia“, a mai precizat Ministerul Apărării.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.