Luptă strânsă între Donald Trump și Joe Biden: diferențe extrem de mici între rezultate

0
343
sursa foto: Profimedia Images

Alegerile prezidențiale din SUA se apropie de final, secțiile de votare s-au închis după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor.

Pentru a ajunge la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

Joe Biden a câștigat statul Minnesota, iar Trump câștigă Florida. Scorul electorilor ajunge la 237 pentru Biden și 210 pentru Trump, scrie Digi24.ro

Disperare în tabăra democraților

Pe măsură ce statele pe care mizau democrații se „înroșesc” pe harta rezultatelor și trec în contul lui Trump, în tabăra democraților se simte o dezamăgire uriașă. 

Adjunctul șefului de campanie al lui Joe Biden, Rufus Gifford, a postat pe Twitter anunțul sec: „O să câștigăm”, ocazie pentru simpatizanții democrați să își exprime disperarea dată de faptul că Donald Trump pare să se poziționeze ca învingător al alegerilor. „Retrăiesc momentul 2016”, scrie unul dintre comentatori, ”este îngrozitor că jumătate din țară a votat cu monstrul ăla”, comentează altul. 

Cu toate acestea lupta este una foarte strânsă, iar scorul se schimbă de la un minut la altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.