Lupte grele pe semicercul handbalului românesc

0
479
Cristina Neagu

Conducerea Federației Române de Handbal a anunțat miercuri, după o ședință a Consiliului de Administrație, că este posibil să se reia partidele oficiale din 31 mai, precum și modul în care se vor încheia întrecerile pe semicerc.

Decizia pare a scinda lumea handbalului românesc în două.

Majoritatea cluburilor din România nu privesc cu ochi buni varianta aleasă de FRH și doresc “înghețarea” sezonului din motive de siguranță.

Dinamo București, Poli Timișoara, HC Vaslui, CSM Bacău, CSM Făgăraș sau CS HC Buzău, dacă vorbim despre handbalul masculin,  sunt echipele care și-au exprimat public dezacordul față de reluarea campionatului.

În schimb HCDS Constanța, Steaua București, Potaissa Turda și CSM București sunt în asentimentul Federației.

Părerea mea este că acest virus va exista și în iunie, și în august și în decembrie, vrem nu vrem trebuie să ne obișnuim cu el! Ne-am dori să se reia activitatea sportivă, ne este dor de handbal, dar vrem să jucăm în condiții sigure. Nu cred că varianta disputării ultimelor 3 etape de campionat sub formă de turneu este cea mai bună. Ar fi prea multe meciuri într-un timp scurt, mai ales după două luni de pauză. Noi am vrea să se joace acasă la fiecare. Dacă se va putea cu spectatori, cu atât mai bine, jucăm și pentru ei, dar aceste aspecte se vor lămuri după 15 mai, când vom avea mai multe date legate de evoluția coronavirusului. În privința Cupei României, ne bucurăm că turneul Final 4 se ține la Constanța. Marea mea temere este că s-ar putea să se joace fără spectatori, a declarat Ionuț Rudi Stănescu, președintele HCDS, pentru site-ul oficial al clubului.

 În ceea ce privește eșalonul secund  (atât cel masculin cât și cel feminin) FRH a decis disputarea direct a turneelor semifinal, final și de baraj/promovare.

Echipa feminină CSU Neptun Constanța așteaptă reînceperea campionatului dar pune siguranța pe primul loc. “Este prematur să vorbim de o dată anume când vom reveni la antrenamente sau de stabilirea primului meci oficial. Noi ne-am dori să terminăm acest campionat pe teren dar în condiții de siguranță, condiții care nu știu dacă se vor putea asigura. Am fost sunați de către cei de la FRH și ne-au întrebat dacă am dori ca anul viitor să evoluăm în Liga Națională fie în urma unei promovări câștigată pe teren, fie în urma “înghețări” sezonului. CSU Neptun Constanța vrea să promoveze dar în acest moment este dificil de spus ce vom face mâine , cum să ne gândim ce vom face sezonul viitor? ”, a declarat Silviu Băiceanu, președintele clubului.

Și echipa masculină CS Medgidia este dornică să se întoarcă pe semicerc.  “Ne este dor de handbal. Federația Română de Handbal a purtat discuții cu toate echipele cu șanse de promovare în prima ligă, logic, inclusiv cu noi (n.r. CS Medgidia ocupă locul 1 în Divizia A Seria B). Medgidia a trăit momente superbe pe prima scenă a handbalului românesc și vrea să revină acolo. Sănătatea este cea mai importantă în aceste zile dar sunt sigur că vom putea găsi soluții de a reveni pe teren. ” a declarat  Adrian Georgescu, antrenorul principal al echipei.

Decizia finală asupra “înghețări” sezonului va fi luată în următoarea ședință a Consiliului de Administrație a FRH, programată pe 18 mai. Între timp marile campionate din lume, Germania, Franța sau Danemarca au fost sistate definitiv.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.