Mai mare râsul: SPIT Medgidia a trimis o somație de plată unei persoane care a decedat acum 40 de ani

0
7152
Primăria Medgidia

A fi funcționar public, în România, înseamnă să ai un job frumos și sigur. Salariul e salariu, concediul e concediu, iar dacă ai norocul să nimerești într-o instituție importantă dintr-un municipiu însemnat, poți spune că ești împlinit și asigurat. Însă a fi plătit de stat înseamnă să ai și oarece responsabilități față de contribuabili, fără să-i iei “la băşcălie“. Pentru că, în cele ce urmează, putem vorbi despre o “băşcălie” destul de grosolană. Un Serviciu de Taxe şi Impozite mai are puțin și cere executarea silită a unei persoane moartă de 40 de ani.

În speță, un funcționar public, un inspector al serviciului “Impozite și taxe“ de la Medgidia a trimis o somație de plată a gunoiului pe numele unei persoane care a decedat în urmă cu 40 de ani, în mai 1981.

Mai mare râsul. Întâmplător, bărbatul pe numele căruia a fost emisă somația era tatăl unui cunoscut avocat constănțean, care ne-a și sesizat. Interesant este faptul că semnatarul acestui document, inspectorul S. Adriana, de la SPIT Medgidia, cea care a întocmit decizia de impunere pentru anul 2021, a scris încă din primul rând, lângă numele destinatarului: “DECEDAT“. Deci se știa, la momentul notificării, că aceasta se adresează unei persoane decedate, motiv pentru care, în cele ce urmează, se va face contestaie la executare, dar și plângere penală, pentru abuz în serviciu, pe numele funcționarului care a semnat documentul. Dacă nu se știa că persoana respectivă este decedată, poate se mai trecea cu vederea, ca să nu mai spunem că, oricum, e de datoria lor, ca funcționari publici, să știe pe cine pun la plată, cine e viu și cine e mort, pentru a-l scoate din lista contribuabililor. Dar în momentul în care știa că persoana respectivă este decedată, dar totuși ai pretenția să plătească gunoiul, întrece anumite limite.

Ori COVID-ul afectează și alte organe ale corpului, pe lângă cele respiratorii, ori inspectorului respectiv îi ardea de glume, altfel nu se explică cum poți cere unui om mort de acum 40 de ani să plătească gunoiul. În acest ritm vom ajunge ca morții să fie puși să plătească CAS, sub amenințarea că se vor ”trezi” cu sechestru pe locul de veci sau li se va suspenda dreptul de vot.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.