Mai mulţi constănţeni se opun unei noi Biserici Baptiste în zona Piața Chiliei. Lăcaşul de cult NU se mai construieşte

0
1854

Biserica Creștină Baptistă nr.3 Speranța a inițiat la sfârșitul anului trecut un Plan Urbanistic Zonal pentru a schimba funcționalitatea unui teren din cartierul Piața Chiliei cu scopul de a ridica un lăcaș de cult. Este vorba despre un teren de 473 de mp situat pe strada Războieni nr.80. La trei luni distanță, Primăria a făcut public raportul consultării și informării publicului vizavi de acest proiect, iar mai mulți constănțeni se opun.

Este vorba despre proiectul Plan Urbanistic Zonal delimitat de străzile Dorobanți, Războieni, Chiliei și incinta Școlii generale nr.1” la care publicul a fost invitat să transmită observații și propuneri în perioada: 23.12.2020 – 17.01.2021 observațiile fiind necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare ale PUZ-ului. Pe parcursul derulării procesului de consultare publică au fost transmise mai multe sesizări formulate de proprietarii din zona de studiu.

Constănțenii nu sunt de acord cu ridicarea lăcașului de cult și au venit cu mai multe argumente, Familia Dobrescu susține în sesizarea sa că nu înțelege oportunitatea acestei biserici printre locuințele individuale și că vor apărea disfuncționalități majore din cauza parcărilor insuficiente deja, accentuate în perioadele desfășurării ceremonialelor religioase. Totodată, familia mai arată că apariția lăcașului de cult va genera un nivel de zgomot suplimentar.

Adina A., Marian B., Radu C. și Viorel C. au trimis petiții prin care se solicit anumite modificări în RLU aferent PUZ și în planșa de reglementări urbanistice astfel încât loturile deținute în proprietate de petenți să rămână construibile, cu regimul maxim de înălțime P+2E. Modificările solicitate fac referire la următoarele aspecte: amplasarea cădirilor unele față de altele pe aceeași parcel, înălțimea maximă a clădirilor, aspectul exterior al clădirilor și împrejmuirile exterioare, garajele.

Monica G. își transmite și ea opoziția față de PUZ și a înaintat următoarele obiecțiuni. O clădire publică pe un lot atât de îngust și într-un cartier rezidențial atât de dens va duce la scăderea calității vieții în întreaga zonă. De asemenea, constănțeanca face referire și la problemele legate de intimitate pentru vecinătăți, creșterea traficului auto și pietonal și lipsa locurilor de parcare pentru o clădire publică.

Mihaela Pușnava, căci ea este elaboratorului PUZ-ului, a menționat că inițiatorul, Biserica Creștină Baptistă a decis să nu continue demersurile pentru aprobarea PUZ având în vedere contextul socio-economic generat de situația generală de sănătate, determinate de răspândirea virusului SARS-COV-2. Astfel, cel puțin pentru un moment, lăcașul de cult nu va mai fi construit.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.