Sute de oameni se adună în fiecare duminică la Oborul din Constanța. Măsurile anti-COVID, ignorate

0
517

În anul 2018 Oborul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu a fost relocat pe varianta Constanța – Ovidiu, acolo unde a fost mutat și târgul de legume-fructe. Astfel, spațiul fiind mai mare, mai multe persoane își pot expune marfa pentru a o vinde. Marfă ce este așezată pe jos, pe pături ori cearceafuri, foarte puțin comercianți având amenajată o tarabă. În zilele de duminică, constănțenii încă merg în număr mare la Obor, deși suntem în plină pandemie de coronavirus.

Aici se vinde aproape orice: de la cărţi, încălţăminte folosită şi jucării vechi, la televizoare şi DVD playere. Traiul greu îi determină pe constănţeni să găsească diferite modalităţi pentru a câştiga un ban în plus. Mulţi dintre cei cu venituri mici, cei mai mulți dintre ei fiind de etnie romă, profită de organizarea Oborului duminical în speranţa că vor reuşi să vândă ceva cu profit. Încearcă să scoată bani şi din piatră seacă, aşa că scot la vânzare articole de îmbrăcăminte foarte vechi, uzate, sau încălţăminte de-a bunicii ori ceasuri găsite la gunoi.

Colecționari în căutare de chilipiruri, oameni care caută ceva ieftin sau doar curioși, toți obișnuiesc să meargă în târgurile săptămânale. Aici vine o mulțime pestriță de comercianți, de la bișnițarii cu marfă din Turcia, până la bătrâni care își vând lucrurile din casă. Oamenii nu țin cont de regulile pandemie, astfel existând un risc mare de infectare. Majoritatea comercianților nu poartă mască ori o țin doar de formă, însă și mulți vizitatori fac același lucru.

Oamenii se târguiesc pentru orice și cu 5 sau 10 lei pot achiziționa mai multe lucruri. Cei care vor să meargă la Obor, în speranța că vor găsi câteva lucruri folositoare, o pot face în zilele de duminică între orele 05.00 și 12.00.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.