Vor fi suplimentate paturile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19, în judeţul Constanţa

0
148

Deși la nivelul județului Constanța noile cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2 se află într-o continuă scădere de câteva zile, situația în unitățile spitalicești nu este tocmai îmbucurătoare.

Deficitul de paturi de la Terapie Intensivă reprezintă o reală problemă, iar dacă în dimineața zilei de duminică, 11 aprilie a.c., nu mai era niciun loc liber, luni, 12 aprilie a.c., erau două paturi libere.

Însă, la Constanța vor mai ajunge alte 11 paturi de terapie intensivă, în prezent sunt 46 de paturi de Terapie Intensivă, la nivelul județului Constanța

Contactat de Focus Press, prefectul județului, Silviu Coșa, a declarat cum vor fi repartizate: ”La Spitalul Județean vor ajunge nouă paturi, iar la Spitalul municipal Medgidia alte două paturi pentru bolnavii de la ATI și până la sfârșitul săptămânii trebuie să fie funcționale și acelea. Să știți că situația de la ATI nu se discută de ieri, azi, ci azi și peste cinci minute. Medici țin sub control problema, în sensul în care, atunci când cineva are neapărat nevoie la ATI, se găsește un loc, dar sunt binevenite și aceste paturi pentru că, trendul acesta descrescător al ratei de incidență din ultima săptămână, încă nu se manifestă și în gradul de ocupare a paturilor COVID-19. Așteptăm ca undeva, spre sfârșitul săptămânii să înceapă o scădere și în acest sens”.

Precizăm că incidența raportată în cursul zilei de luni, 12 aprilie a.c., la nivelul județului Constanța a fost de 3,86 iar duminică, 10 aprilie a.c., incidența a fost de 3.91.

În municipiul Constanța rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 este în scădere, iar luni, 12 aprilie a fost raportată cifra de 5,20, adică, 1622 de persoane infectate, iar în ziua precedentă incidența a fost de 5,28.  

Precizăm că acolo unde incidența va fi peste 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – circulația va fi permisă doar până la orele 20.00.

La operatorii economici, activitatea va fi permisă până la orele 18.00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekendului se face când incidența scade sub 3.5 la mie.

Dacă incidența depășește 7.5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20.00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la orele 18.00 tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mia de locuitori.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.