Consiliul Județean Constanța a decis ca o clădire să intre în conservare

0
407

Fostul sediu al Bibliotecii Județene Constanța va intra în conservare, deși anul trecut consilierii județeni aprobaseră reabilitarea sa și transformarea în arhivă și birouri. Consiliul Județean caută firme care să igienizeze clădirea, iar apoi să închidă ferestrele și ușa cu OSB.

Consiliul Județean Constanța a inițiat o achiziție directă pentru conservarea imobilului din strada Izvor nr. 23, construit în anii ’60, fost sediu al Bibliotecii Județene. Clădirea are un regim de înălțime P+1E, o suprafață utilă de 445,32 mp și teren aferent de 93 mp.

Firma care va câștiga contractul, a cărui valoare estimată este de maximum 16.000 de lei, fără T.V.A., va trebui să închidă cele 32 de ferestre și ușa exterioară cu OSB, prin prindere holșuruburi la tâmplăria existentă. În plus, va repara gardul prin sudarea de doi stâlpi de țeavă neagră înspre strada Merișor și pe cel de la fațada principală a imobilului, prin montarea de plasă.

Toate lucrările trebuie finalizate în maximum cinci zile de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Termenul-limită de depunere a ofertelor este 20.04.2021, ora 12.00, iar acestea vor fi evaluate conform criteriului prețul cel mai scăzut.

C.J.C. a lansat și achiziția pentru servicii de igienizare, curățare teren, degajare și transport gunoi, în cazul fostului sediu al Bibliotecii Județene din Coiciu. Se dorește igienizarea și curățarea întregii clădiri și a întregii suprafețe de teren, dar și îndepărtarea manuală și mecanică a tuturor deșeurilor și transportul acestora.

Valoarea estimată a contractului ce va fi atribuit pe baza prețului cel mai scăzut este de 10.500 de lei, fară T.V.A. Ofertele pot fi depuse până în data de 16.04.2021, ora 12.00.

Reamintim că, în aprilie 2020, consilierii județeni aprobaseră reabilitarea imobilului și se alocaseră 1,6 milioane de lei pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări. Licitația inițiată aproximativ o lună mai târziu a fost, însă, anulată la începutul acestui an, deoarece nu s-a depus nicio ofertă conformă. În 2018, Consiliul Județean Constanța dorea demolarea acestei clădiri.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.