În zilele de sărbătoare se modifică orarul de funcționare al magazinelor

0
8959

Începând de marți, 13 aprilie a.c., starea de alertă, pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile. Hotărârea cu numărul 432/2021 vine cu modificări în ceea ce privește orarul magazinelor în zilele de sărbătoare religioasă, dar și noutăți ce vizează domeniul HoReCa.

Astfel, începând de marți, potrivit Hotărârii, gradul de ocupare în unitățile de cazare de pe litoralul românesc este de 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele zone din județul Constanța:

-Zona Mamaia Nord

-Năvodari

-Mamaia și Mamaia Sat

-Constanța

-Agigea

-Eforie Nord

-Eforie Sud

-Techirghiol

-Tuzla

-Costinești

-Neptun-Olimp

-Jupiter

-Cap Aurora

-Venus

-Saturn

-Mangalia

-2 Mai

-Vama Veche

Totodată, ca noutate este punctat faptul că în zilele de sărbătoare, concret vineri, 23 aprilie, înainte de sărbătoarea Floriilor, magazinele nu se vor mai închide la ora 18.00, așa cum prevede măsura luată de guvern în contextul pandemic, ci la ora 20.00. La fel se va întâmpla și în Vinerea Mare, la data de 30 aprilie a.c., înainte de Sfintele Sărbători Pascale.

După cum știm, în localitățile unde rata de infectare a depășit pragul de 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația la ora 20.00, însă, având în vedere activitățile religioase din această perioadă, orarul s-a schimbat, strict pentru aceste chestiuni.

Contactat de Focus Press, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a ținut să reamintească apopulaţiei:

”Vreau să reamintesc că va intra în vigoare noua hotărâre cu privire la prelungirea stării de alertă de mâine (marți, 13 aprilie a.c.). Această hotărâre se referă și la gradul de ocupare a unităților de cazare, maxim 70%, faptul că magazinele pot funcționa pe data de 23 și 30 până la ora 20.00 indiferent de rata de incidență din zona respectivă, mă refer în Vinerea Mare și Vinerea de Florii vor funcționa până la ora 20.00, indiferent dacă în localitatea în care vă aflați a depășit pragul de 4 la mia de locuitori și teoretic fiind vorba de ziua de vineri, magazinele, conform restricțiilor în vigoare, se închid la ora 18.00, însă, fiind vorba despre sărbătoarea religioasă, doar în acele zile, magazinele se închid la ora 20.00. Iar din motive strict religioase, foarte important de menționat, putem circula până la ora 5.00 dimineața”, a declarat Silviu Coșa.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.