Spitalul Municipal Medgidia are nevoie de echipamente pentru a gestiona criza sanitară provocată de COVID-19

0
210
Spitalul Municipal Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia a demarat o licitație pentru furnizare echipamente medicale de protecție prin POIM în cadrul proiectului Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Această decizie a fost luată în contextul în care spitalul este unitate suport pentru pacientii testati pozitiv sau suspecti cu virusul SARS – Cov 2.

Având în vedere faptul că limitarea răspândirii virusului și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României, poate fi realizată doar prin asigurarea disponibilității necesarului de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical și auxiliar Spitalul Municipal Medgdia dorește să achiziționeze aceste echipamente de protecție. Pentru aceste echipamente medicale unitatea sanitară este dispusă să achite 628.650 de lei.

Prin acest proiect Spitalul Municipal Medgdia dorește asigurarea unei capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infectie și de gestionare a crizei sanitare COVID-19, prin asigurarea unui răspuns în timp util si eficient al acestora la criza sanitară. Proiectul își propune dotarea unității mediicale cu echipamente de protectie: măști chirurgicale 3 straturi și minim 3 pliuri, măști FFP2 fără supapă, măști FFP3 cu supapă, halate chirurgicale sterile ranforsate, ochelari de protecție, viziere de unică folosință, mănuși chirurgicale sterile și mănuşi examinare nesterile nitril.

Mai exact vor fi achiziționate 25.000 de măști cu trei straturi, 2.000 de măști FFP2 fără supapă, 1.000 de măști FFP3 cu supapă, 300 de halate chirughicale, 200 de bucăți de ochelari de protecție, 300 de viziere, 12.000 de mănuși chirugicale sterile, 45.000 de mănuși nesterile.

Precizăm că Spitalul Municipal Medgidia funcționează cu 310 paturi în 7 secții de bază, amplasate într-o singură cladire – ATI, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Chirurgie Generală, Medicină Internă, Neonatologie, Neurologie. Pe langă aceste secții, se asigură servicii medicale prin compartimentele de Diabetologie, Cardiologie, Ortopedie și Traumatologie, Reumatologie, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Blocul operator și Compartimentul de primiri urgențe. Serviciile paraclinice sunt asigurate de laboratoarele de analize medicale, de radiologie și imagistică medicală și de recuperare, medicină fizică și balneofiziologie ale spitalului.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.