Mai multe cluburi din Mamaia, amendate de mai multe ori în aceeași noapte

0
1728

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 132 de societăți comerciale și au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 193.400 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, douăsprezece pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese, și 21 pentru pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, în Mamaia, polițiștii au identificat șase societăți comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și care nu s-au asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică între clienți. Operatorii economici au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 120.000 de lei, întrucât patru dintre aceștia au încălcat în mod repetat normele de protecție sanitară.

Conform I.P.J. Constanța, au fost aplicate douăsprezece amenzi pentru cele șase cluburi din stațiune: Breeze Mamaia (trei amenzi), Nuba Beach Club (trei amenzi), Loft Mamaia (două amenzi), Crazy Beach (o amendă), H2O (două amenzi), Princess Club Mamaia (o amendă). Reamintim că Breeze Mamaia a fost amendată și vineri noapte de către polițiștii constănțeni.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la mai multe obiective de pe litoral. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 43 de deficienţe, precum și trei obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, fiind aplicate 41 de sancțiuni (34 de avertismente şi șapte amenzi), în valoare totală de 36.500 de lei.

„Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!“, au transmis reprezentanții I.P.J. Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.