Mai multe mașini parcate ilegal pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, săltate de polițiștii locali constănțeni

0
134
Mașinile parcate ilegal au fost ridicate. FOTO Primăria Constanța

Polițiștii locali constănțeni au aplicat mai multe sancțiuni și au ridicat și autoturisme parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, fără a avea acest drept.

O astfel de acțiune s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, când polițiștii locali au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 44.000 lei și au ridicat un număr de 9 autovehicule de pe locurile special amenajate pentru nerespectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Conform art. 100, lit. G din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

„Menționăm că pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap. Direcția Generală Poliția Locală se află permanent în sprijinul persoanelor cu dizabilități, acționând pentru respectarea și garantarea drepturilor acestora. Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie“, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.