Mai multe persoane, arestate pentru introducerea de droguri din Spania în țară și trafic de droguri în Brăila

0
211

Sâmbătă, 3 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iunie 2022, în municipiul Brăila ar fi acționat o grupare care s-ar fi ocupat cu distribuirea de droguri de risc (cannabis) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC), consumatorilor din municipiul Brăila.

Liderii acestei grupări ar fi locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania, de unde ar fi expediat în țară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau al unor persoane fizice. Coletele ar fi fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora.

După ce drogurile ajungeau în țară şi erau depozitate în siguranță, cei doi lideri ai grupării ar fi venit cu avionul, pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora, şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare.

Totodată, la data de 2 decembrie a.c., a fost prinsă în flagrant delict o persoană, după ce ar fi introdus în țară aproximativ 4.750 de grame de rezină de cannabis, aproximativ 379 de grame de cannabis și 490 de grame de substanțe cu efect psihoactiv (3 CMC).

La aceeași dată, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila, au efectuat 13 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 24 de doze de cannabis, patru pungi de cannabis (1.070 de grame), o cutie cu 5 grame de cannabis, trei plicuri cu substanță cu efect psihoactiv, de tip Cristal, bancnote rulate destinate prizării, care ar fi conținut urme de substanță pulverulentă de culoare albă, opt grindere și 5.245 de lei.

La data de 3 decembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a nouă persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma soluționării propunerii formulate de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a șapte persoane și luarea măsurii arestului la domiciliu față de alte două.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.