Mai multe persoane au trecut granița, din Bulgaria în acest an, față de 2020

0
140

În cursuri zilei de vineri, 30 iulie a.c., la sediul Gărzii de Coastă Constanța a avut loc o conferință de presă. Subiectul acestei întruniri a fost bilanțul activității pe semestrul I al anului curent.

Comisarul-șef de Poliție Laurențiu Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a declarat:

„În semestrul I al 2021 ne-am ocupat de gradul de protecție al cetățenilor, fluidizarea traficului de persoane, un obiectiv destul de fierbinte în această perioadă.

În domeniul de competență, la punctele de trece ale frontierei au fost utilizate toate arterele pentru intrarea în țară și am lucrat pe patru artere, nu două“.

Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier (două dintre acestea sunt închise din cauza pandemiei COVID-19), în total fiind disponibile șapte benzi de control, pe sensul de intrare în țară, respectiv șapte benzi pe sensul de ieşire.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. În acest sens, a fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate au fost utilizate toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. La baza rezultatelor obţinute a stat gestionarea şi utilizarea eficientă a resurselor, fiecare structură aducându-şi aportul la îndeplinirea obiectivelor asumate.

În primul semestru al anului 2021, au tranzitat punctele de trecere a frontierei din subordinea Gărzii de Coastă, un număr de 589.800 de persoane și 211.900 mijloace de transport. Astfel, comparativ cu perioada similară a anului 2020, se constată o creştere de aproximativ 28,82% a numărului de călători (419.800 de persoane) și o creştere de aproximativ 17,86% a numărului mijloacelor de transport (173.999), datorate măsurilor de relaxare pe timpul pandemiei de coronavirus.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.