Mai multe proiecte, respinse în Consiliul Local: Liviu Ghebaur și fiul consilierului PNL Memiș Baiazid, “executați” la vot de liberali

1
550
Memiș Baiazid, foto: Facebook

Consilierii locali municipali au fost convocaţi în şedinţă de Consiliu Local Municipal în data de 31 august, dezbaterea desfășurându-se în sistem online. Nu toate proiectele au trecut, unul dintre cele mai controversate fiind cel depus de firma afaceristului Liviu Ghebaur. Intenția acestuia era de a cumpărarea unui teren situat pe bd. Mamaia nr. 286, în suprafaţă de 1.060 mp., pentru care a fost efectuată și o evaluare.

Liberalii însă s-au opus, suspectând că la mijloc este ceva în neregulă, deși, fără să își dea seama, au ajutat un competitor al lui Liviu Ghebaur.

Trecând mai departe un alt proiect care nu a trecut este cel inițiat ca urmare a solicitării afaceristului Memiș Celik-Onur (fiul consilierului PNL Memiș Baiazid). Și în acest caz, proiectul nu a trecut pentru că au votat împotrivă consilierii PNL.

Vom reveni cu detalii.

M.G., A.C.

1 COMENTARIU

  1. Este pentru prima data cand Consiliul Local respinge un proiect de hotarare privind partajarea unui teren indiviz prin atribuirea intregii coproprorietati catre unul dintre coindivizari , cu plata unei sulte catre Municipiu. In concret , Memis Celik Onur detinea o cota de 1/3 iar Municipiul o cota de 2/3 din terenul indiviz situat in Constanta , str.Traian nr. 9. Evaluarea terenului s-a facut la cea mai mare valoare de pana acum , adica 775 euro m.p. pentru un teren fara caracteristici urbanistice importanta. Adica Primaria trebuia sa incaseze 77.500 euro pentru 100 m.p. Initial procedura s-a declansat ca o vanzare fara licitatie dar ulterior a fost incadrata corect ca iesire din inviziune.In sedinta trecuta de Consiliu Local ( ca si in multe altele ) s-au votat 3 aprobari pentru iesire din indiviziune notarial. Iar in trecut au fost zeci de cazuri.Memis Celik Onur plateste pentru faptul ca tatal sau Memis Baiazid a facut politica ( si nu mai vrea sa faca ).Ceea ce mai trebuie retinut este faptul ca la Primarie s-a inregistrat si o cerere de cumparare fara licitatie a cotei indivize de 2/3 din partea unui riveran a carui proprietate se invecineaza cu terenul in discutie.Constructia veche situat pe respectiva proprietate ” s-a prabusit ” din senin in urma ca foarte putin timp , astfel ca terenul respectiv a ramas liber. Numai bun de lipit cu terenul in cauza.Straveziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.