Proiect votat de consilieri: 5 milioane de lei pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță

0
529

Consilierii locali municipali au votat, în şedinţa din data de 31 august, alocarea a 5 milioane de lei pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță, în contextual COVID-19.  

La nivelul municipiului Constanţa funcţionează 69 de școli, la care se adaugă 30 de unități arondate în sistemul public și 35 de unități de învățământ în sistemul privat.

“Din luna martie, din partea guvernului am primit doar promisiuni, nici o măsură concretă, nu tablete, nu măști, nu proceduri, nimic. Totul a fost aruncat pe seama părinților, a dascălilor și a primarilor. Astăzi, cele 5 milioane de lei vor merge către unitățile de învățământ, pentru a deschide anul școlar, așa cum am făcut în fiecare an, în condiții cât mai bune. Asta nu însemnă că îi vom absolvi pe cei de la centru. Eu personal îi consider responsabili pentru fiecare copil constănțean care s-ar putea îmbolnăvi. Responsabilitatea s-a aruncat la părinți, la profesori și la primari să le rezolve pe toate. Este greșit. Noi nu așteptăm nimic de la centru, noi în fiecare an am luat măsuri împreună. Vreau să le mulțumesc directorilor unităților școlare”, a declarant, după şedinţă, primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.