Mai multe proiecte sunt în derulare în Castelu și Nisipari: asfaltarea străzilor și construirea de unități școlare

0
460

Administrația locală din Castelu a demarat procedurile pentru a putea reabilita un număr de 21 de străzi din Castelu și Nisipari. Astfel, prin licitației publică se dorește achiziția proiect tehnic, asistență tehnico din partea proiectantului și execuția lucrărilor de construcții privind obiectivul de investitii “Asfaltare străzi în comuna Castelu, județul Constanța“. Valoarea estimată pentru acest amplu proiect este de 8.396.371.45 lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 13.07.2020.

Investiția propusă vizează modernizarea drumurilor din comuna Castelu (Sat Castelu), drumuri care fac parte din domeniul public local și are ca obiectiv specific extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii de bază din mediul urban și rural, ca suport pentru dezvoltarea economică a județului. Traseele strazilor propuse pentru modernizare au fost astfel selectate încât sa atinga obiective de interes social-cultural și să asigure legatura cu drumul national DN22C.

Lungimea totală a străzilor propuse pentru modernizare este de 7.700. Situația existentă a străzilor propuse pentru pentru modernizare, din satele Castelu și Nisipari se prezintă astfei:

  • partea carosabila dispune de un strat de piatra sparta cu calcar concasat cu grosume variabila ( de la 10cm-37 cm gros.) acoperite cu un strat subtire de asfalt, care prezinta urmatoarele denivelari, gropi , fagase formate din scurgerea apelor din precipitatii cat si uzura acelui strat subtire de asfalt, pante transversale necorespunzatoare pe alocuri si/sau inexistente pentru scurgerea apelor.

– acostamentele lipsesc în totalitate

– elementele de colectare si dirijare a apelor pluviale santuri —exista partial

– podete de subtraversare — exista partial.

Vor fi supuse modernizării urmatoarele strazi din Satul Castelu: strada Florilor; str. Nisipari; str. Baba Novac; str. Garii; str. Attaturk trosonl; str. Stadionului tronson 1; str. Pacii tronsonl; str. Attaturk tronson 2; str. Linistei; str. Primaverii; str. Stadion tronson 2; str. Pacii tronson 2.

Din satul Nisipari se vor asfalta strada Caragiale; str. Mihai Viteazu tronson 1; str. Mihai Viteazu tronson 2; str. Mihai Viteazu tronson 3; str. Fermierilor tronson 1; str. Fermierilor tronson 2; str. Dobrila Eugen tronson 1; str. Dobrila Eugen tronson 2; str. Mihai Viteazu tronson 4.

Acestea nu sunt singurele investiții ce vor avea loc la Castelu și Nisipari, fiind vorba de unități școlare și grădinițe.

Contactat de ziarul Focus Press, primarul localității Castelu, Nicolae Anghel  ne-a dat detalii despre proiectele ce sunt în derulare:

”La Castelu este vorba de o grădiniță cu patru săli de clasă, proiect de pe vremea când doamnei Elena Udrea era în fruntea Ministerului dezvoltării, este vorba de o construcție nouă, este pe fonduri europene, în localitatea Castelu, în valoare de 600 de mii de euro. S-a mai construit ă școală de PNDL cu opt săli de clasă. Totodată, avem un proiect ce vizează asfaltările, în valoare de 1 milion de euro, fiind vorba de asfaltarea a 7 kilometri. Tot pe fonduri europene avem un proiect, în valoare 600 de mii de euro, reabilitare Cămin, în satul Nisipari. Pe GAL avem 84 de mii de euro pentru reabilitarea parcului din Nisipari, dar și asfaltarea a două străzi. Aici vorbim de proiecte pe fonduri europene”, a declarat primarul Anghel, care ne-a mai spus că a fost scos la licitație proiectul ce are în vedere alimentarea cu gaze.

Mihaela GIUGLEA, Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.