Mai multe PUZ-uri aprobate, de negăsit în Primăria Constanța

0
630

Membrii Comisiei de specialitate nr. 2 a Consiliului Local Constanța s-au întâlnit cu reprezentanții firmei care elaborează noul Plan Urbanistic General, pentru a afla care este stadiul lucrărilor. Pe 7 aprilie se încheie prima etapă a acestora.

Consilierul local P.N.L. Mihaela Andrei a solicitat o întâlnire de lucru cu reprezentanții firmei care elaborează noul Plan Urbanistic General al Constanței și cu arhitectul-șef, în cadrul Comisiei de specialitate nr. 2 a Consiliului Local.

„Astăzi (vineri, 26.03.2021 – n.r.), la inițiativa mea, Comisia 2 a Consiliului Local Municipal a avut o întâlnire de lucru cu elaboratorul Planului Urbanistic General și cu arhitectul-șef al Primăriei Constanța, pentru prezentarea stadiului în care se află P.U.G.-ul municipiului Constanța. 

Cu acest prilej, am aflat și eu, după mulți ani de întrebări, că acest contract, deși trebuia semnat și demarat de atâția ani, a fost semnat doar cu câteva luni înainte de alegerile locale de la sfârșitul anului trecut.

Am mai aflat că municipiul Constanța nu are încă finalizat inventarul domeniului public și privat al orașului, nu are un plan privind utilitățile în Constanța și, un lucru foarte important, P.U.Z.-urile Constanței fac referire la alte P.U.Z.-uri care… sunt de negăsit.

Acesta este stadiul de la care pornește societatea Synergetics România S.A. elaborarea PUG-ul Constanței. 

În data de 7 aprile, se încheie prima faza a contractului, ce constă în strângerea de date ce conțin situația existentă.De-abia aștept să citesc concluziile acestei etape…“, a declarat Mihaela Andrei.

Noul Plan Urbanistic General al municipiului Constanța ar trebui finalizat în următorii patru ani. Lipsa actualizării acestuia a condus la construirea haotică și după bunul plac a unor imobile noi, lucru reclamat puternic de către constănțeni pe parcursul ultimilor ani, mai ales.

„Asa cum am spus, P.U.G.-ul elaborat la timp nu ar fi permis niciodată ca, în orașul nostru, să se construiască haotic, fără nicio perspectivă și direcție de dezvoltare armonioasă. Lipsa P.U.G.-ului a făcut posibil ca orașul nostru să arate în acest mod care, așa cum a reieșit din discuții: „doar în India mai găsim un oraș atât de nefuncțional“!!!

Durata contractului de execuție a Planului Urbanistic General este de patru ani. 

Am așteptat 20 de ani să-l avem, sper ca, în această perioadă de patru ani, efectele celor aproximativ 3.600 de P.U.Z.-uri pe care le are Constanța să nu accentueze mai mult haosul urbanistic al orașului“, a mai precizat consilierul local P.N.L.

V.I. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.