Mai multe terase din Constanţa, pe lista celor care vor primi somaţii de demolare parţială

6
17421
sursa foto: Facebook, Entourage

Administrația liberală a dat semnalul că vrea să facă ordine în Constanța, și la propriu și la figurat. După demolarea terasei Mio Caffe, mai multe localuri din Constanța au fost verificate și s-a descoperit că peste 20 dintre ele s-au extins ilegal pe domeniul public.

La sfârșitul lunii noiembrie, patronul localului Mio Caffe, situat pe bulevardul Tomis, a primit somaţia de desfiinţare a construcţiei de pe trotuar, întrucât nu are autorizaţie. La câteva zile distanță a început și demolarea. Se pare că acesta a fost doar un exemplu, pentru că, potrivit Direcției Poliției Locale Constanța, au mai fost identificate încă 20 de astfel de terase.

Conform reprezentanţilor Primăriei Constanţa, printre terasele verificate şi care ar fi extinse ilegal s-ar număra Pizzico, Café do Brasil, La Costică, Zorile și și Entourage. În privinţa Entourage, situaţia este un pic dificilă, în sensul că în acest caz există şi un litigiu pentru o suprafaţă de teren ocupată de acest local.

  • Cafeneaua Entourage este situată lângă Sala Sporturilor din Constanța și este deținută de familia Pețu.
  • Restaurantul Zorile s-a modernizat în ultimii ani destul de mult și se pare că s-au extins mai mult pe partea dinspre faleză. Patronul locației este Stere Caracota.
  • Café do Brasil se află în parcul de lângă Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danvoski” și este una din locațiile preferate de tineri. Locația este deținută de Mircea Raiciu.
  • New Pizzico din Piaţa Ovidiu îl are ca proprietar pe Andrei Dușu.

Pe lângă cafenele mai sus menționate se mai vehiculează și alte nume de terase, cum ar fi cele ale lui Enache Bucovală, Bueno și Beta. Contactat de reporterii Focus Press, omul de afaceri a precizat că nu se află în situația celorlalte terase.

„Noi nu suntem în situația de a fi demolați pentru că suntem în legalitate. Deocamdată nu am primit nici un control, dar dacă vor veni să ne verifice, vom pune la dispoziție toate documentele necesare”, a declarat Enache Bucovală.

Mihaela GIUGLEA

6 COMENTARII

  1. Pai unde vreti sa puna terasele mergeti in Spania si veti vedea terasele sunt pe trotuare si inchise si deschise si platesc taxe la primarie ca-i domeniu public si nu deranjeaza pe nimeni vara merg oameni pe trotuare printre mese

  2. :)) Da ma dar in Spania au 3-4 mese afara astia au construit TERASA, practic o noua carciuma pentru care ei nu platesc nimic in plus! Nu are nici o treaba cu ISU, nu e pe nici un plan de evacuare, nimic, norme de protectia impotriva incendiilor YoK! Au dus iglu-urile alea pana in mijloc la statuia lui Ovidiu. Nu fii foarte naiv!

    • Terasele sunt ușor de demolat. Ce facem cu costrucțiile din beton construite fără autorizație. S-au cele care nu au respectat înălțimea. Au mai multe niveluri. Le demolează s-au le cere să între în legalitate :))

  3. Aia de la Locala unde erau când se extindeau terasele ? Aa pardon vizitau numai pe cine nu cotiza . Pai și cum sa nu te faci al draq când tu pui o masa mai la stânga și vine Locala și trage de masa și îți mai face și 10 poze de parca ai furat dalele de pe jos și la 3 metri mai încolo trec nepăsători , știind ca nu e in regula , da aia au cotizat și nu aveau cum sa se ia nici din greșeală de ei . Hai ca va cam da de cap noul primar . Succes domnule Primar , la linie cu toți și luați bani pentru fiecare centimetru . Dragi constănțeni semnalați ce nu va comvine ca doar așa vom înlătura corupția din acest oraș unde nu mai ai loc sa respiri de șmecheri și șpăgari . Sa vedem câți mai rămân pe funcții știind ca li sa tăiat cotizația din șpăgi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.