Criza de oxigen de la Spitalul Judeţean Constanţa a ajuns la final

0
2169

Pandemia de coronavirus şi regulile impuse în unităţile medicale în contextul actual au dus la consecinţe dramatice la Constanţa. În Spitalul Judeţean se resimte lipsa medicamentelor, însă cele mai grave probleme sunt externarea pacienţilor oncologici şi oxigenul. Mai exact, unitatea medicală s-a trezit în postura de a pune în pericol vieţile pacienţilor, pentru că nimeni nu s-a preocupat de oxigenul medicinal, care este utilizat de la anestezie şi până la terapia prin inhalaţie.

“Cu toţi pacienţii care ne vin, la care se adaugă cei cu COVID, cantitatea este la jumătate din cât ar fi necesar. Sau poate la sfert”, ne-a declarat o asistentă medicală din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Acelaşi lucru l-a declarat şi un medic: „Stația de oxigen nu mai face față numărului mare de pacienți. Din acest motiv, nu se mai fac operații în Spitalul Județean Constanța, nici măcar în cazul bolnavilor cronici sau al celor cu cancer. Îi externăm. Cine are bani, vine şi se operează în privat, cine nu – aşteaptă să fie chemat la operaţie. Posibil ca unii dintre aceşti pacienţi să piardă şansa… E cumplit”.

Actuala conducere a spitalului, dar şi Consiliul Judeţean Constanţa, au reacţionat şi au transmis că se fac eforturi ca toate problemele să fie rezolvate. De altfel, în cursul zilei de marţi, 15 decembrie, ca urmare a demersurilor conducerii spitalului, a fost amenajată o zonă destinată unui tanc-depozit pentru oxigenul medicinal. “Am preluat sesizările medicilor şi ale pacienţilor şi facem tot posibilul ca lucrurile să se îmbunătăţească în unitatea medicală. Într-adevăr, problema aceasta cu oxigenul trebuia rapid rezolvată, pentru că de existenţa acestui oxigen medicinal depind vieţile pacienţilor”, a declarat, pentru Focus Press, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Constanţa, Sorin Ciutureanu.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.