Mandat dificil, în plină pandemie: noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Constanţa este Sorin Ciutureanu

0
1066

Consilierii judeţeni au stabilit în data de 27 noiembrie noii membri titulari în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, după cum urmează: Daniela Mircea (USR-PLUS) și Enache Bucovală (PNL), iar supleanții, Ioan Bogdan Ghinguleac (USR-PLUS) și Dana Constantinescu (PNL). Acestora li s-a alăturat Sorin Viorel Ciutureanu, numit în C.A. de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Marţi, 15 decembrie, noul C.A. şi-a desemnat preşedintele, în persoana lui Sorin Viorel Citureanu. Mandatul acestui Consiliu de Administraţie este unul extrem de dificl, în condiţiile în care, în ultimele luni, unitatea medicală s-a confruntat cu pandemia de coronavirus, cu lipsa medicamentelor, supra-aglomerare, lipsa oxigenului medicinal etc.

“Până când nu a fost schimbat directorul, nici nu s-au gândit să cumpere medicamente pentru bolnavii de COVID-19. Abia când s-a schimbat managerul, au început să consulte ce medicamente să comande, conform ghidurilor de tratament. S-a închis ochii la mizeria asta, tot timpul familiile bolnavilor trebuiau să cumpere tratamentele, iar acum situația e și mai gravă. Mai ales că ne aflam într-o perioadă foarte dificilă: suntem singurul județ cu incidența peste 7/1.000 de locuitori și nu ne pasă. Direcția de Sănătate Publică nu mai face față. Noi, medicii, nu mai facem față. Mortalitatea este aproape de 3% în fiecare zi”, declara, de data recentă, un medic din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

Ciutureanu: „Spitalul nu se va mai confrunta cu o criză de oxigen”

Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului, Sorin Viorel Ciutureanu, declară că a preluat mandatul făcând deja primele demersuri pentru rezolvarea unei probleme grave: staţia de oxigen medicinal. 

“Am preluat sesizările medicilor şi ale pacienţilor şi acționăm cu celeritate ca lucrurile să se îmbunătăţească vizibil în unitatea medicală. Într-adevăr, problema aceasta cu oxigenul trebuia rapid rezolvată, pentru că de existenţa acestui oxigen medicinal depind vieţile pacienţilor. Mie chiar îmi pasă şi avem dezvoltat planul ca acest spital să funcţioneze la parametri optimi”, a declarat, pentru Focus Press, Sorin Viorel Ciutureanu.

De altfel, încă din data de 15 decembrie, în curtea spitalului a fost amenajat un spaţiu pentru depozitarea oxigenului medicinal: „Spitalul nu se va mai confrunta cu o criză de oxigen”, a conchis Ciutureanu.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.