Mai mulți cetățeni turci, izolați în Portul Constanța

0
1105
Mașină de poliție în fața Portului Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Referitor la numărul ridicat de cazuri noi de COVID-19 înregistrate, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța, 23 dintre ele sunt înregistrate în trei focare. Cel mai numeros s-a descoperit la o firmă din Turcia, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța s-au înregistrat 82 de noi cazuri confirmate de COVID-19. 23 dintre ele au fost descoperite în trei focare, care evoluează la doi agenți economici și la un centru de servicii comunitare.

Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă din Turcia, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța. Un număr de 17 angajați, cetățeni turci, au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, aceștia sunt izolați într-o clădire din Portul Constanța Sud-Agigea, fiind asimptomatici. Ei vor rămâne aici pentru următoarele 14 zile și vor fi monitorizați de cadre medicale.


Alte opt cazuri noi provin din două focare familiale. Restul de cazuri sunt izolate sau cu transmitere în familie, dar fără focar constituit.
Cazurile provin de pe tot teritoriul județului și, în proporție mare, este vorba despre pacienți asimptomatici.


„În cazul celor trei focare amintite mai sus, s-a dispus nebulizarea și dezinfecția. Anchetele epidemiologice ale Direcției de Sănătate Publică Constanța sunt în derulare, pentru identificarea contacților și emiterea deciziilor care se impun“, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.