Mai mulți marinari au fost salvați în timpul uraganului Sally de un comandant de navă român

0
1866

Nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat duminică, 13 septembrie 2020, 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic. Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lora luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile. Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

Cei patru marinari salvați alături de comandantul român

US   Coast   Guard   a   mulțumit   comandantului   navei   pentru   curajul   și   efortul   echipajului,  prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), pentru acte de bravură pe mare.

Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO) până în luna aprilie a anului următor. Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.