Maia Morgenstern, în dublă ipostază, la FITIC 7.0: actriţă şi scriitoare

0
190

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa Blue Theatre FITIC 2022, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, continuă până pe 3 septembrie şi vă invită să cunoaşteţi îndeaproape pe una dintre cele mai îndrăgite actriţe ale României prezentului, Maia Morgenstern!  

Iconul cultural Maia Morgenstern vine la FITIC 7.0 cu o nouă dimensiune a creativă, aceea de scriitoare.

Vineri, 2 septembrie 2022, de la ora 13.00, celebra actriţă şi scriitoare Maia Morgenstern, vă invită la o dublă lansare de carte: „Eu sunt Maia” şi „Nu sunt eu”, publicate la Editura Litera. Cărțile vor fi prezentate de însăşi scriitoare, care a acceptat şi un dialog cu publicul cititor şi spectator. Aşadar, vineri, 2 septembrie 2022, începând cu ora 13.00, vă aşteptăm în număr cât mai mare la Biblioteca colorată (Parcul Arheologic, lângă scena Parc).

Tot vineri, 2 septembrie 2022, de la ora 21.30, pe scena amenajată pe Bulevardul TOMIS, îndrăgita actriţă îşi continuă periplul creativ, la Constanţa, la FITIC 7.0, alături de imensa personalitate histrionică Marius Bodochi, cu spectacolul „Cânticele vesele”, după: Vasile Alecsandri. Umor, inteligenţă, sugestii fine şi mult amuzament – Maia Morgenstern şi Marius Bodochi într-un regal actoricesc de mare clasă, pe scena Tomis de la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa! Vasile Alecsandri, un spirit boem şi elegant, una dintre cele mai pregnante personalităţi româneşti este celebrat de cei doi imenşi actori într-o interpretare personală a celebrelor „cânticele vesele”.

Ziua de vineri se va încheia cu un spectacol performance, care va avea loc de la ora 22.30, pe scena Parc. Spectacolul, intitulat „ Rosmersholm” face parte din categoria BLUE THEATRE şi este o co-producţie a Teatrului Independenţilor profesionişti & Let It Go Acting Studio, Performance Delivery, în regia lui Alexandru Nagy. Textul este adaptat după Henrik Ibsen, iar din distribuţie fac parte: Carmen Ionescu, Raul Păcurar, Iulia Alexandra Dinu, Paula Elena Trifu, Dorin Enache, Shahbazimoghadam Jawad Mohammad. „La Rosmersholm, nu trebuie să te mai temi de moarte. Ci, mai degrabă, de cădere. Tu? Ai curajul să sari?” – este provocarea lansată de artişti, care promit o experienţă unică!

Date tehnice, ore şi program

FITIC 7.0 a început în data de 27 august şi se încheie în 3 septembrie şi se desfăşoară pe cele trei scene pregătite special pentru acest eveniment: Scena Tomis (de pe bulevardul Tomis, zona Prefectură), scena Parc (Parcul Arheologic) şi scena Workshop (Parcul Arheologic).

Mai multe detalii despre programul FITIC 7.0 găsiţi pe pagina de Facebook a evenimentului. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele pot fi rezervate pe bilet.ro.

FITIC 7.0 este realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanţa, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor Burada”, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, reprezentanţi ai societăţii civile şi este organizat de Art Society Center şi Primăria Municipiului Constanţa.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.